De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Fotonica: bijzondere rengame met vectorgraphics

Gijs Ettes
1 april 2015, 14:12
1 min leestijd
Fotonica: bijzondere rengame met vectorgraphics

Fotonica is een toffe nieuwe game in Google Play die draait om rennen, springen en het ontwijken van obstakels door je bewegingen juist te timen. Vectorgraphics geven het spel een unieke look.

Lees verder na de advertentie.

Rennen tot je een ons weegt

Fotonica is de zoveelste rengame  voor Android, maar wel eentje die opvalt door de interessante  presentatie en muziek. De spelwereld bestaat namelijk uit witte punten, lijnen en polygonen met hier en daar een kleurtje. Bovendien is de snelheid in de game enorm hoog. Je zult dus snel moeten reageren om niet ergens tegenaan te knallen.

Voor het spelen van Fotonica heb je maar één hand nodig. Door op het beeld te drukken zet je een sprint in en laat je even los, dan maak je een sprong. Door in  de lucht weer op het beeld te drukken  kun je duiken en veilig landen. Naarmate je verder komt, wordt het leveldesign ingewikkelder en wordt de moeilijkheidsgraad flink opgeschroefd. Er zijn in totaal acht  levels om te ontdekken en drie  eindeloze tracks die je uitdagen om een topscore neer te zetten.

Ook tof is dat je de game met z’n tweeën op één Android-apparaat kunt spelen door gebruik te maken van de splitscreenmodus. Verder zijn er 18 achievements om je tanden in te zetten en een hogere moeilijkheidsgraad als je echt je reflexen wilt testen.

Fotonica downloaden

Fotonica staat voor 99 cent in Google Play en is dus niet – zoals veel andere endless runners – gratis te downloaden. Gelukkig is de game vrij van advertenties en in-app aankopen. Om Fotonica te spelen heb je Android 4.0+ en ongeveer 100MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download Fotonica in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu