De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foursquare 3.0: aanbevelingen op basis van je huidige locatie

Redactie
9 maart 2011, 10:30
2 min leestijd

Foursquare lanceert vandaag een nieuwe versie van de applicatie. Er zijn een heleboel nieuwe functies toegevoegd aan de populaire locatiegebaseerde service, zo vertelt oprichter Dennis Crowley in een blogbericht. De grootste toevoeging is ‘Explore’, waarbij gebruikers aanbevelingen krijgen op basis van hun huidige locatie. De aanbevelingen zijn onderverdeeld in categorieën als koffie, eten, nachtleven en winkels.

Of snuffel door alle suggesties en maak zelf een keuze. Crowley legt uit dat Fourquare verschillende factoren gebruikt om goede aanbevelingen te doen, namelijk de plaatsen waar je eerder bent geweest, plaatsen die zijn bezocht door vrienden, jouw beoordelingen, de soort plaatsen die je vaker bezoekt (bijv. als je vaak naar nachtclubs gaat, dan komt de applicatie met veel nachtclubs als aanbevelingen) en welke plekken populair zijn. Ook aardig: Explore houdt rekening met de dag van de week. Op zaterdagavond krijg je dus hele andere tips voorgeschoteld dan op woensdagmiddag.

Lees verder na de advertentie.

Foursquare hoopt gebruikers aan te moedigen om in te checken met de komst van een speciale thermometer. Deze thermometer toont de algemene activiteit van een gebruiker tijdens de laatste zeven dagen. Stel, je checkte de afgelopen week vaak in, dan zal de thermometer hoog staan.

Als laatste lanceert Foursquare een loyaliteitsprogramma: Specials. Bedrijven kunnen zes beloningen aanbieden aan vrienden, newbies, Mayors (virtuele burgemeesters) of iedereen. Om te zien welke bedrijven in de buurt ‘specials’ hebben, moet je naar het tabblad ‘Places’ gaan.

Helaas zijn er nog geen Android-sreenshots, maar gelukkig hoeven we niet lang te wachten. Binnen enkele uren verschijnt de applicatie in de Android Market.

Met FourSquare checken gebruikers virtueel in op locaties, zoals op een kantoor, in een winkel of in een discotheek. Wie het vaakst op een bepaalde locatie incheckt, die wordt `Mayor` oftewel burgemeester. Daarnaast kunnen gebruikers zogenaamde badges verzamelen, zoals Local, Newbie, Bender, Explorer en Superuser.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu