De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foursquare komt binnenkort met automatische aanbevelingen

Gijs Ettes
31 augustus 2013, 9:00
1 min leestijd
Foursquare komt binnenkort met automatische aanbevelingen

Foursquare heeft op zijn blog aangegeven dat het binnenkort met een nieuwe functie voor het sociale netwerk komt dat erg doet denken aan Google Now: automatisch aanbevelingen op basis van je huidige locatie.

Lees verder na de advertentie.

In het blog  op de officiële Foursquare-website wordt de aankomende functie van Foursquare uitgebreid beschreven. Deze komt eerst naar Android-gebruikers. Daarna volg de iOS-versie van de app pas.  Vanaf deze week wordt de nieuwe functie al uitgerold naar ‘duizenden Android-gebruikers’. In de komende maanden volgen alle gebruikers van Foursquare met een Android-toestel. Het is niet helemaal duidelijk of het hierbij om een app-update gaat of niet.

in_hand

De automatische aanbevelingen van Foursquare zorgen er wel voor dat Foursquare constant in de gaten houdt waar je bent. Voor de nieuwe functie hoef je dus niet in te checken. Foursquare belooft overigens dat de functie slechts ongeveer 0,7 procent per uur van je batterij vraagt.

Het principe van de automatische aanbevelingen is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Je zit bijvoorbeeld in je lokale koffietent. Daar hebben inmiddels honderden of duizenden andere Foursquare-gebruikers ingecheckt en eventueel iets over gemeld. Foursquare deelt deze informatie voortaan met je, zodat je snel kunt zien wat andere mensen aanbevelen of juist niet lekker vonden. Interessante locaties in de buurt zijn ook een optie.

Wij zijn in ieder geval benieuwd wanneer de eerste Nederlandse Foursquare-gebruikers wat gaan merken van de nieuw functionaliteiten!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu