Fring Android-app past kwaliteit videochatbeelden dynamisch aan

Redactie
7 december 2010, 16:08
1 min leestijd
Fring Android-app past kwaliteit videochatbeelden dynamisch aan

Videochatten met fring op je Android-toestel wordt een stuk prettiger in gebruik. De app heeft namelijk ondersteuning gekregen voor Dynamic Video Quality (DVQ). Dat houdt in, dat de kwaliteit van de videobeelden automatisch worden aangepast aan de beschikbare bandbreedte. Bij een snelle verbinding via Wi-Fi of 3G zal de kwaliteit optimaal zijn, terwijl de resolutie wordt teruggeschroefd wanneer de verbinding trager wordt. Een indicator in beeld geeft realtime aan, hoe de kwaliteit van de verbinding is. Je hebt daardoor minder last van schokkerig beeld of haperende audio. In een filmpje op het weblog van Fring is te zien hoe dat werkt, wanneer je bijvoorbeeld tijdens een chatgesprek in de lift stapt.

De DVQ-functie komt ook van pas wanneer je door een tunnel rijdt of in de trein zit, waarbij je steeds te maken hebt met wisselende bandbreedte. Fring heeft ook diverse bugfixes doorgevoerd en ervoor gezorgd dat het tot stand komen van de video-verbinding sneller verloopt. Fring is gratis en bedoeld voor het uitwisselen van chatberichten, het voeren van gewone telefoongesprekken en beeldbellen.

Lees verder na de advertentie.

In onderstaand filmpje wordt de functie gedemonstreerd op een iPhone, maar de werking op Android is natuurlijk vergelijkbaar:

Categorie: Sociaal
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's