Fring start beta videobellen voor groepen op Android

Redactie
6 april 2011, 12:01
1 min leestijd
Fring start beta videobellen voor groepen op Android
GroupVideo_Android

Fring is bezig om de functies in de mobiele app steeds verder uit te breiden. Ze zijn nu voorbereiding aan het treffen om groepschat met videobeelden mogelijk te maken. Een jaar geleden introduceerden ze gewone videochat, maar dat werkt maar met één contactpersoon. Er gaat binnenkort een gesloten betaprogramma van start waarmee ze gaan testen of het ook met meerdere mensen werkt. Je kunt je als geïnteresseerde gebruiker aanmelden voor het betaprogramma. De functie komt later dit jaar officieel in de Fring-app voor Android en iPhone beschikbaar.

Het werkt als volgt: je bladert door je vriendenlijst en tikt een persoon aan om een videogesprek te starten. Daarna ga je automatisch terug naar het hoofdscherm, maar je kunt daarna meteen opnieuw een vriend kiezen die aan het gesprek moet meedoen. Je kunt maximaal 4 personen gelijktijdig uitnodigen voor een gesprek, zodat je in totaal met z’n vijven kunt praten.

Lees verder na de advertentie.

Tik je op de naam van een contactpersoon, dan gaat Fring meteen proberen om verbinding te leggen. Je kunt dus gewoon een aantal contacten aantikken en wachten tot ze klaar zijn om mee te praten, zonder dat je op iemand hoeft te wachten. De nieuwe functie werkt via 3G en Wi-Fi. De nieuwe functie heet Group Video Calls en wordt gedemonstreerd in onderstaand filmpje. Als Fring de functie goed werkend krijgt, zijn ze de eerste die het voor elkaar krijgt om op mobiele telefoons zo’n groepsvideochat te realiseren.

In onderstaand filmpje zie je hoe het werkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu