De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Futurama is terug als game met Futurama: Game of Drones

Erwin Vogelaar
1 december 2015, 16:09
2 min leestijd
Futurama is terug als game met Futurama: Game of Drones

Good news, everybody! De populaire animatieserie Futurama is terug als game. Game of Drones geeft je de mogelijkheid om het Futurama-universum te ontdekken via een match-4-spelmechaniek.

Lees verder na de advertentie.

Futurama: Game of Drones

Futurama is een animatieserie dat maar niet wil stoppen. Van 1999 tot 2003 werd de serie op televisiezender Fox uitgezonden, waarna het stopte. Pas vijf jaar later werd het door Comedy Central weer opgepakt voor nog vijf extra seizoenen. Dat de serie in 2013 dus weer gestopt is, bekend niet dat we het nooit meer terug gaan zien. Nu is het eerst tijd voor een Android-game met Futurama: Game of Drones.

Futurama draait om een bezorgbedrijf in de verre toekomst en in Game of Drones besluit Professor Farnsworth dat het tijd wordt om met drones te werken om de bezorgingen te doen. Deze drones kunnen niet direct zelf de weg vinden, dus moet de speler hulp bieden. Dit resulteert in een match-4-game, waarin je minimaal vier drones met elkaar moet verbinden waarna je ze weg speelt.

Match je meer dan vier drones, dan speel je speciale drones vrij waarmee je bijvoorbeeld direct een volledige lijn weg kunt spelen of alle drones van een bepaalde kleur verwijdert. Soms vecht je tegen een vijand, waardoor je aanvaldrones moet matchen om schade te doen. Je vijand doet ondertussen hetzelfde. Je kunt ook de speciale kracht van een van de Futurama-personages gebruiken. De game is gratis om te spelen, hoewel er uiteraard een hoop aankopen binnen de app gedaan kunnen worden om bijvoorbeeld andere personages vrij te spelen.

futurama game of drones

Voor het verhaal van de game zijn er enkele goede schrijvers aangetrokken. Zo heeft Patric M. Verrone voor Futurama geschreven en was Dave Grossman een van de schrijvers van gameklassieker Secret of Monkey Island. Het schrijfwerk weet echter niet te schitteren, want het verhaal speelt maar een kleine rol. Een match-4-game is ook niet bepaald de Futurama-titel waar we op gehoopt hadden, maar als game in het genre is Futurama: Game of Drones leuk geworden. Voor de fans van Futurama zijn er tevens genoeg referenties uit de serie om de game de moeite waard te maken.

Futurama: Game of Drones downloaden

Game of Drones downloaden kan door op onderstaande link te klikken. Je hebt minimaal Android 4.1 nodig om te kunnen spelen. De app vraagt tevens om 81,4MB vrije ruimte.

Download Futurama: Game of Drones in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu