Fuuut is een minimalistische ov-app voor je Android

Wouter Nijsen
2 mei 2015, 19:07
1 min leestijd
Fuuut is een minimalistische ov-app voor je Android

Fuuut is een nieuwe ov-app die precies laat zien hoeveel minuten je nog hebt voordat de eerstvolgende trein rijdt. De app is gratis te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Fuuut is een nieuwe ov-app

Er zijn verschillende applicaties in Google Play beschikbaar die je van allerlei informatie voorzien over het openbaar vervoer. Zo werd enkele weken geleden Moet Ik Rennen uitgebracht, een app die – zoals de naam doet vermoeden – toont of je moet rennen om de trein te kunnen halen. Fuuut is een nieuwe Nederlandse ov-app die het niet moet hebben van zijn vele functies, maar van de minimalistische aanpak.

De app toont namelijk alleen hoelang je nog hebt om de trein te halen. Je dient alleen een begin- en eindstation in te vullen, waarna de app aftelt tot de eerstvolgende treinen.

Ook kun je het zogenoemde flipuur instellen. Dit is het tijdstip van de dag wanneer Fuuut automatisch de eerder gevulde instellingen omwisselt. Zo weet je ook op de terugweg hoelang je nog hebt om een trein te halen, en hoef je dit niet handmatig in te vullen. Als je geen vaste tijdstippen, dan kun je de functie `Gebruik handmatig flippen` instellen.

Fuuut voor Android downloaden

Fuuut mist wel wat belangrijke informatie. Zo krijg je bijvoorbeeld niet te zien van welk spoor een trein vertrekt. Daarom is het handig om een andere ov-app erbij te houden. De app is gratis via de link hieronder te downloaden, is 1,5MB groot en vereist Android 4.0 of nieuwer.

Download Fuuut in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu