De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Lichte Gallery Go-app voor Android krijgt donkere modus

Wouter Nijsen
16 augustus 2019, 13:33
2 min leestijd
Lichte Gallery Go-app voor Android krijgt donkere modus

Gallery Go, de lichte en zuinige foto-app van Google, krijgt met de nieuwste update een donkere modus. De nieuwe versie rolt uit naar alle gebruikers van de app.

Lees verder na de advertentie.

Gallery Go krijgt donkere modus

Google bracht de Gallery Go-app pas vorige maand uit en rolt nu een flinke update uit. Met de dark mode krijgt de app een donkere look en dat is fijn als je in het donker door je foto’s bladert. Je hebt dan minder last van het felle licht dat van je smartphonescherm af komt, en als je Android-toestel een oled-scherm heeft, zorgt de dark mode er ook voor dat er minder energie wordt verbruikt. Dat is dus gunstig voor de accuduur van je smartphone.

Google laat weten dat de update de komende dagen geleidelijk naar alle gebruikers uitrolt. De donkere modus zit verwerkt in versie 1.0.2 van Gallery Go, die je ook handmatig als apk-bestand kunt downloaden en installeren. Ga daarvoor naar deze link op APK Mirror en download het installatiebestand. Check vervolgens onze tip over het installeren van apk-bestanden voor instructies.

De feature wordt automatisch ingeschakeld als je een donkere modus (of donker thema) op je smartphone hebt geactiveerd. In het Foto’s- en Mappen-tabblad van Gallery Go wordt de achtergrond vervolgens donker en ook in de instellingen van de app zie je donkere kleuren. Bij de app-instellingen zie je bovendien een optie om het donkere thema handmatig aan of uit te zetten.

Gallery Go is een lichtere versie van de Google Foto’s-app. De app is bedoeld voor Android-toestellen met minder krachtige hardware, maar iedereen kan ‘m in de Play Store downloaden. De foto-app is met 10MB erg klein en gebruikt machine learning om personen op je foto’s te herkennen en plaatjes zo te sorteren. Verder is de app ook offline te gebruiken, zodat je niet altijd een internetverbinding nodig hebt.

Gallery Go downloaden

Via onderstaande link kun je Gallery Go downloaden en checken of de update voor jou beschikbaar is. Meer weten? Check dan ons uitgebreide artikel over Gallery Go.

→ Download Gallery Go van Google in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu