Game Dev Story: start je eigen gamebedrijf

Redactie
12 december 2010, 20:19
1 min leestijd
Game Dev Story: start je eigen gamebedrijf
gamedev

Het klinkt zo makkelijk: een goed idee voor een computerspel verzinnen, mensen vinden om het spel te ontwikkelen en vervolgens goud geld verdienen. Met Game Dev Story kruip je even in de huid van de manager van een gamebedrijf. Gaat het jou lukken om succesvolle games op de markt te brengen en een flinke fanbase te krijgen?

Game Dev Story is niet heel moeilijk. Ieder spel wordt volgens hetzelfde ritme uitgebracht: kies een platform, genre, de juiste mensen en hoeveel geld je wilt besteden. Vervolgens haal je de bugs het spel en breng je de game uit. Gaat het jou lukken om recordcijfers te halen?

Lees verder na de advertentie.

Ik heb het spel even gespeeld en ben nu al verslaafd! Een duur spel met goede specificaties kan leiden tot hoge verkopen, maar je kunt ook erg diep vallen. Zo produceerde ik twee kartgames met dieren in de hoofdrol. Toen ik een derde kartgame uitbracht, hielp ik mijn eigen bedrijf om zeep. Mensen zaten niet te wachten op een derde kartgame en dus slonk de fanbase.

Misschien lukt het jou beter om een gamebedrijf te runnen! De applicatie kost 3 euro, maar is het geld meer dan waard. Scan de QR-code aan de rechterkant om de applicatie te downloaden. Wanneer je in de Android-browser surft, dan kun je op de QR-code klikken om de app direct aan te schaffen.

Categorie: Games

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's