De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Gameloft gaat ontwikkeling van Android-games inkrimpen

Redactie
20 november 2009, 20:46
2 min leestijd
Gameloft gaat ontwikkeling van Android-games inkrimpen
settlers

Het gaat tot nu toe niet echt vlot met echt indrukwekkende games op het Android-platform. De aankondiging van vandaag dat Gameloft zich grotendeels gaat terugtrekken uit ontwikkeling van Android-games is dan ook een flinke schok. Gameloft is wereldwijd een van de grootste ontwikkelaars voor mobiele games. Reuters schrijft, dat financieel directeur Alexandre de Rochefort op een conferentie van investeerders heeft gezegd dat Android gewoon te weinig geld oplevert.

Ze gaan daarom maatregelen nemen:

Lees verder na de advertentie.

We have significantly cut our investment in Android platform, just like … many others.

Volgens Rochefort heeft Google verzuimd om mensen over te halen software te kopen:

It is not as neatly done as on the iPhone. Google has not been very good to entice customers to actually buy products. On Android nobody is making significant revenue.

iPhone-appliaties waren vorig jaar goed voor 13 procent van de kwartaalomzet van Gameloft. “We verkopen 400 keer meer games op de iPhone dan op Android”, zegt Rochefort. Een snelle rekensom maakt dan duidelijk, dat Android goed is voor maar 0,0325 procent van de omzet van Gameloft.

prince of persia

Het is niet dat Gameloft geen moeite heeft gedaan: in februari kondigden ze 20 games voor het Android-platform aan en beloofden daarbij dat de gameplay en graphics superieur zouden zijn. Voorbeelden van games zijn CSI:Miami, Midnight Bowling, The Settlers, Prince of Persia en Real Soccer Manager 2009. De meeste games kosten $2,99. In februari zei senior vice-president Gonzague de Vallois nog: “We believe in the potential of Android Market, both in terms of content and accessibility. We will continue to support this platform any way we can.”

Maar een halfjaar later gooit Gameloft de handdoek alweer in de ring en ze beweren dat ze niet de enige zijn. Een van de problemen is dat Google strikte landsgrenzen hanteert voor het aanbieden van betaalde apps. Alleen ontwikkelaars uit Nederland, Engeland, VS, Spanje, Japan, Italië, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk mogen betaalde applicaties aanbieden. Eindgebruikers kunnen alleen in de genoemde landen betaalde applicaties aanschaffen, waardoor de markt veel kleiner is dan bij Apple. Ook daardoor haken ontwikkelaars af.

Via: Reuters

Categorie: Games
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's