De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze app zorgt ervoor dat je ongestoord kunt gamen op je Android

Michel van 't Klaphek
2 april 2019, 16:08
1 min leestijd
Deze app zorgt ervoor dat je ongestoord kunt gamen op je Android

Niets zo vervelend als tijdens het gamen gestoord worden door een beller. De nieuwe app Gaming Mode lost dit probleem op en haalt alle afleidingen weg. Zo kun jij je compleet focussen op het spel.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Gaming Mode

Gaming Mode maakt het makkelijk om speciale instellingen voor tijdens het gamen te maken. Het is mogelijk om algemene regels te maken die altijd gelden, of de instellingen per game te bepalen. Je kunt onder meer de automatische helderheid van het scherm regelen, het volume van in-game geluiden bepalen of de wifi-verbinding automatisch aan- of uitzetten.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om binnenkomende telefoontjes te blokkeren. Wanneer je voortaan een game speelt, wordt zo niet je hele scherm opgeslokt door de oproep. Pas achteraf zie je dat je gebeld bent.

De mogelijkheid om instellingen per game aan te passen komt handig uit wanneer je veel verschillende spellen speelt. Zo heb je bij kleurrijke games waarschijnlijk meer helderheid nodig dan bij avonturen die zich vooral in het donker afspelen.

Ook interessant: Asus ROG Phone review: game-pc in de vorm van een smartphone

Accu besparen

Tot slot is Gaming Mode goed voor de accu. Games worden visueel steeds aantrekkelijker en vragen hierdoor het uiterste van je grafische kaart. Mogelijk wordt je toestel hierdoor wat trager tijdens het spelen, of raakt de batterij eerder leeg.

Door het aantal achtergrond-apps tijdens het gamen te beperken, probeert Gaming Mode deze problemen op te lossen. De grafische chip kan zich zo compleet focussen op het spel.

Gaming Mode is gratis te downloaden. De pro-versie zonder advertenties kost 2,09 euro. Sommige smartphones, waaronder die van Samsung en OnePlus, hebben een ingebouwde gamemodus. Hierdoor heb je deze app in principe niet nodig.

→ Download Gaming Mode in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu