Garminfone navigatie-telefoon met Android: Garmin probeert het opnieuw

Redactie
21 april 2010, 16:04
1 min leestijd
Garminfone navigatie-telefoon met Android: Garmin probeert het opnieuw
garminphone
t-mobile garminphone

Garmin is al een paar jaar bezig om samen met computerbouwer ASUS een nieuwe lijn smartphones op te zetten onder de naam nüvifone. Maar tot nu toe verloopt de start nogal moeizaam: de toestellen zijn maar in een beperkt aantal landen verkrijgbaar. Het lijkt erop, dat Garmin voorlopig even onder eigen naam verder gaat. Ze hebben vandaag de Garminfone aangekondigd, een navigatietoestel dat opvallend lijkt op de nüvifone A50 die tijdens Mobile World Congress in Barcelona werd gepresenteerd.

Het toestel zal in de VS via T-Mobile op de markt komen. De rest van de wereld zal nog even moeten wachten. De Garminphone heeft een 3 megapixel autofocus-camera, een microSD-slot tot 32GB, Wi-Fi en een eigen versie van Android, waarschijnlijk nog gebaseerd op Android 1.6. Er zit een 3,5 inch HVGA-scherm in en je krijgt er bij aankoop een dashboardhouder met zuignap bij. Het toestel komt later dit voorjaar beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk wordt de telefoon geleverd met navigatiesoftware. Eén van de extra functies is Garmin Voice Studio, waarmee je gesproken aanwijzingen van vrienden en familie kunt afspelen. Toch zal Garmin een lastige klus krijgen hebben om juist in de VS te concurreren met de gratis navigatie van Google Maps.

Via: persbericht

Categorie: Navigatie

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's