Garmin brengt OpenCaching Android-app uit

Redactie
3 mei 2011, 14:32
2 min leestijd
Garmin brengt OpenCaching Android-app uit
garmin opencaching

Garmin heeft een Android-applicatie uitgebracht voor liefhebbers van geocaching. Onder de naam Garmin OpenCaching kun je op zoek gaan naar schatten met je Android-telefoon. De app haalt gegevens van de website opencaching.com, een open source-aanbieder voor geocaching-gegevens. Deze website wordt gevuld door de gebruikers zelf. Voor wie niet weet wat geocaching is: dit is een soort high-tech schatzoeken waarbij je aan de hand van gps-coördinaten een bepaalde locatie probeert te zoeken. Op de aangegeven locatie is vaak een ‘schat’ verborgen, een kistje of ander object met een logboek en soms ook simpele cadeautjes.

Ook zijn er geocaches waarbij je een raadsel moet oplossen of een opdracht moet doen, bijvoorbeeld jezelf fotograferen. De app is ook meteen gebombardeerd tot officiële geocaching-app van OpenCaching.com. Vanaf je Android-toestel kun je caches vinden, verbergen, loggen en delen met anderen.

Lees verder na de advertentie.

De app bevat een duidelijke introductie tot het fenomeen geocaching. Je kunt zoeken naar nabijgelegen geocaches en filteren op basis van cache-type, moeilijkheidgraad, soort terrein, grootte en aantrekkelijkheid. Een cache waarbij je meteen wordt getracteerd op een prachtig panorama is bijvoorbeeld meer ‘awesome’ dan eentje waarbij je op een industrieterrein moet gaan zoeken. De app toont de cache op de kaart in straat- of satellietweergave. Bij elke cache is een omschrijving aanwezig, een log en eventuele hints om de cache te vinden.

Met de kompasweergave kun je een cache gaan zoeken. In de app geef je vervolgens aan dat je de cache hebt gevonden, waarbij je deze meteen als favoriet of als bezocht kunt markeren. Wil je anderen ook enthousiast maken voor het geocachen, dan is er de mogelijkheid om je vondsten te delen via e-mail, Facebook en Twitter. Je kunt zelfs vanuit de app zelf caches plaatsen en publiceren op de website.

Als je de app installeert en klikt op ‘Find Cache’ krijg je meteen een overzicht van de dichtstbijzijnde caches, in satelliet- of straatweergave. Aan de hand van een rating-systeem zie je de eigenschappen van de cache. Zo weet je vantevoren wat je kunt verwachten. Kies een cache en druk op ‘Go’ om de schat te gaan zoeken met behulp van het kompas.

Deze gratis Garmin-app is een goed alternatief voor de officiële Geocaching-app, die met een prijs van €6,73 behoorlijk prijzig is.

Meer info: Garmin-blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu