De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 4 verbeteringen brengt de Gboard 6.2-update

Thomas Haenen
6 april 2017, 9:37
2 min leestijd
Deze 4 verbeteringen brengt de Gboard 6.2-update

Google heeft vannacht een eerste bèta uitgerold van Gboard 6.2. Het Android-toetsenbord heeft diverse nieuwe functies, zodat je onder andere makkelijker gifs kunt versturen.

Lees verder na de advertentie.

Gboard 6.2-update

In de Play Store is nu een voorlopige versie van de Gboard 6.2-update te vinden. Heb je je aangemeld voor de bèta, dan kun je de nieuwe software nu binnenhalen. Met de update voorziet Google het toetsenbord van verschillende slimme nieuwe functies.

1. Verschuifbaar toetsenbord

Het Gboard heeft al een speciale eenhandige modus, waarbij alle toetsen naar een hoek van het scherm verschoven worden. Dat maakt het op grote smartphones een stuk makkelijk om met één hand te typen. Mocht de automatisch bepaalde hoek niet ideaal zijn voor jou, dan is dat nu aan te passen. Zet het toetsenbord wat meer in het midden, maak het kleiner of groter zodat het het perfecte formaat heeft voor jouw handen.

2. Autosuggest voor gif-afbeeldingen

Google maakt de suggestiebalk boven je toetsen regelmatig slimmer. Onlangs werden er al emoji-suggesties toegevoegd, nu kun je via deze balk automatisch gifs vinden en versturen. Typ je bijvoorbeeld ‘cats gif’, dan toont de balk automatisch een overzicht van kattengifs om aan je bericht toe te voegen.

3. Apart toetsenbord voor navigatie

Druk je op de G-knop linksboven, dan kun je overschakelen naar een nieuw toetsenbord speciaal met navigatie-opties. Daar zie je bijvoorbeeld pijltoetsen, een plak-knop en knoppen om direct naar het begin of einde van een zin te springen.

4. Aangepaste design voor toetsen

Tot slot heeft Google enkele kleine aanpassingen doorgevoerd aan het design. Elke letter heeft nu een kleine vierkante box er omheen, met ronde hoeken.

Gboard voor Android downloaden

Je kunt Gboard voor Android downloaden via onderstaande link. De definitieve versie van de Gboard 6.2-update wordt vermoedelijk binnen enkele weken uitgerold.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu