Met Gboard maak je nu je eigen emoji stickers op basis van je selfie
Gboard-update

Gboard

Gratis

Onze score

8

Er zijn inmiddels letterlijk duizenden emoji’s om uit te kiezen, maar toch vinden sommige mensen ze nog niet persoonlijk genoeg. Met de nieuwe mini-stickers in Gboard maak je daarom je eigen emoji op basis van stickers.

Zo maak je zelf Gboard emoji mini-stickers

Zoek je een emoji die qua haarkleur, rimpels, accessoires en meer altijd perfect op jou aansluit, dan helpt Google je daar vanaf nu een handje mee. Het bedrijf heeft emoji mini-stickers geïntroduceerd die op basis van jouw selfie automatisch gegenereerd worden.

Aan de hand van het zelfportret wordt er al een nagenoeg perfecte set stickers gegenereerd, maar je kunt ‘m desgewenst zelf aanpassen als je ontevreden bent met specifieke details.

Gboard emoji mini-stickers
Om je eigen Gboard emoji mini-stickers te maken, volg je deze stappen:

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

  1. Open WhatsApp, Google Chrome of een andere app waarbij het Gboard-toetsenbord in beeld verschijnt;
  2. Druk linksonder op het icoontje van een emoji om de emoji te openen;
  3. Onderaan in beeld verschijnt een balk met verschillende opties, zodat je bijvoorbeeld ook vanuit Gboard naar gif-afbeeldingen kunt zoeken. Kies voor de derde optie om de stickers te openen;
  4. Standaard staan er al verschillende stickerpacks op je toestel. Scroll helemaal naar rechts voor de selfie stickers;
  5. Vervolgens maak je een selfie, die straks automatisch wordt omgetoverd tot tientallen stickers. Je moet zelf wel even aangeven of je tevreden bent met de gezichtsherkenning van Google. Dan kun je bijvoorbeeld je baardgroei of oogkleur nog even aanpassen;
  6. Als je klaar bent, staan de selfie stickers tussen alle andere stickers in Gboard. Je kunt ze op elk moment versturen, als de app waarin je ze gebruikt het maar ondersteunt.

Zijn de emoji mini’s nog niet op jouw toestel beschikbaar? Dan zul je nog heel even geduld moeten hebben. Google rolt de nieuwe feature geleidelijk wereldwijd uit, dus het kan even duren voor de optie op jouw toestel werkt.

Verzend je de stickers via een app als WhatsApp, dan worden ze als afbeelding verzonden naar je vrienden. In Googles eigen berichtendienst Allo worden ze wel gewoon als stickers verstuurd.

De optie voor selfie stickers zit al langer in Gboard verstopt. Voorheen had je daarbij de keuze uit twee soorten selfie stickers: ‘bold’ en ‘soft’. Bij beide sites heb je de keuze uit enkele tientallen stickers met tal van poses. Beide opties blijven beschikbaar, maar worden nu dus aangevuld met de emoji mini’s.

Zo maak je selfiestickers in Google Allo

Gboard staat standaard al op de meeste Android-smartphones. Is dat op jouw toestel niet het geval, dan kun je het Google-toetsenbord via onderstaande link gratis downloaden.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.