Gboard, Google’s toetsenbord, meer dan 500 miljoen keer gedownload

Rick van der Veer
2 januari 2016, 16:55
1 min leestijd
Gboard, Google’s toetsenbord, meer dan 500 miljoen keer gedownload

Gboard, Googles toetsenbord-app, heeft kortgeleden nog een grote update gehad. Er zijn inmiddels al meer dan 500 miljoen Gboard Play Store downloads, zo blijkt uit cijfers van Google.

Lees verder na de advertentie.

Gboard Play Store downloads

Gboard is een toetsenbord-app van Google die standaard meegeleverd wordt op de Google Pixel, Nexus-smartphones en andere toestellen die standaard Android draaien. De app, voorheen ook wel bekend als Google Toetsenbord, werkt op iedere Android-smartphone en biedt naast vegen om te typen een zelflerende autocorrect. Inmiddels is de app al meer dan 500 miljoen keer gedownload uit de Play Store.

Gboard heeft recentelijk nog een grote update gekregen. Met de update werd Google Toetsenbord officieel hernoemd naar Gboard, met een reeks nieuwe features. Met de Gboard Android-release werd het mogelijk om in meerdere talen tegelijk te typen, te zoeken tussen emoji en rechtstreeks vanuit je toetsenbord in Google zelf te zoeken. Deze zoekresultaten kun je dan rechtstreeks delen, bijvoorbeeld via WhatsApp of Allo.

Gboard is niet de enige Google-app die zo vaak gedownload is. Meerdere Google-apps zijn inmiddels de miljard downloads gepasseerd. Zo hebben de Gmail en Google Agenda-app beiden deze mijlpaal al bereikt. Het verschil tussen deze apps en Gboard is dat Gboard niet vooraf geïnstalleerd staat, behalve bij slechts enkele fabrikanten. Veel fabrikanten kiezen er echter voor een eigen toetsenbord mee te leveren. Dat de app alsnog 500 miljoen downloads heeft bereikt is dan ook op z’n minst indrukwekkend te noemen.

Gboard downloaden

Gboard is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande link. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.2 en zo’n 30MB aan opslagruimte nodig.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu