De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gboard-update maakt autocorrect vloeiender, verhelpt traagheid

Rick van der Veer
13 januari 2017, 12:22
1 min leestijd
Gboard-update maakt autocorrect vloeiender, verhelpt traagheid

Google heeft een update uitgebracht voor toetsenbord-app Gboard. De Gboard-problemen update voorkomt dat het toetsenbord langer blijft hangen dan nodig en lost vertragingsproblemen op.

Lees verder na de advertentie.

Gboard-problemen update

De nieuwste versie van Gboard lost allerlei problemen op die te maken hebben met vertraging en sloomheid. Ondanks dat Google geen officieel bericht naar buiten heeft gebracht over de update melden gebruikers van Reddit dat de nieuwe versie van de app een stuk soepeler draait. Het toetsenbord heeft geen nieuwe functies gekregen, alleen optimalisaties onder de motorkap.

Gboard-problemen update

Gboard-gebruikers hadden sinds de laatste update voor Gboard last van problemen. In sommige gevallen bleef het toetsenbord in beeld wanneer het scherm uit- en ingeschakeld werd, terwijl de app dan niet meer zou moeten verschijnen. Andere gebruikers moesten lang wachten tot de woordvoorspellingen geladen waren, terwijl een andere groep problemen had met vertraging met vegen om te typen.

Gboard, de opvolger van Google Keyboard, is uitgerust met een aantal opvallende functies. Je kunt met het G-icoontje direct een zoekopdracht uitvoeren en die delen in bijvoorbeeld WhatsApp. Daarnaast kun je met het toetsenbord zoeken in de duizenden emoji die Android inmiddels heeft, terwijl je met de gif-functie ook direct gifjes kunt zoeken en versturen. Ook kan Gboard meerdere talen tegelijk aan op het gebied van autocorrect, wat ideaal is als je vaak teksten in verschillende talen door elkaar typt.

Gboard downloaden

Gboard is nu gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande link. Om het toetsenbord te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.2 nodig.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu