De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Handig: Gboard suggereert gifs en emoji terwijl je typt

Thomas Haenen
13 november 2018, 11:43
2 min leestijd
Handig: Gboard suggereert gifs en emoji terwijl je typt

Google maakt het iets makkelijker om stickers, emoji en meer aan al je berichten toe te voegen. De Gboard-suggesties worden nu getoond terwijl je typt.

Lees verder na de advertentie.

Gboard-suggesties voor gifs nu beschikbaar

Met het toetsenbord van Google hoef je nu niet meer zelf te zoeken om emoji, gifs, stickers of andere media aan je teksten toe te voegen. Typ je iets waarbij waarschijnlijk een afbeelding past, dan verandert het Google-logo dat links boven je Gboard te zien is in een opvallende GIF-knop. Druk erop, en je krijgt automatisch verschillende mediasuggesties te zien.

Gboard-suggesties

Typ bijvoorbeeld ‘Good morning!’ om emoji van een opkomende zon te zien, stickers van figuurtjes in bed en enkele opbeurende gifs voor in de ochtend. Ook termen als ‘Enjoy’, ‘Merry Christmas’ en ‘Sorry’ leveren direct suggesties op.

De functie werkt vooralsnog alleen in het Engels, en wordt de komende dagen wereldwijd uitgerold. Google zegt in de toekomst ondersteuning voor meer talen toe te voegen. Het is echter onbekend wanneer de suggesties ook voor Nederlandse woorden opduiken. Wel ondersteunt Gboard meerdere talen tegelijk, dus je kunt ervoor kiezen om het toetsenbord naast Nederlands ook Engels te laten herkennen.

Het bedrijf gebruikt machine learning om de suggesties verder te personaliseren. Kies je bijvoorbeeld geregeld voor gifjes van corgi puppies, dan zal het toetsenbord je in de toekomst vaker bewegende afbeeldingen van kleine honden voorschotelen. Dit staaltje kunstmatige intelligentie wordt volledig op jouw toestel gedaan, en niet via de servers van Google. Je typgedrag blijft dus privé.

→ Lees ook: de zes beste Android-toetsenborden (gratis)

Download Gboard voor Android

Gboard staat standaard al op veel Android-smartphones. Heb je het toetsenbord nog niet, dan kun je het via onderstaande link naar de Play Store downloaden. De app is gratis en werkt op elk recent Android-toestel.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Lees ook dit nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu