Grote Gboard-update rolt uit met Google Translate en meer

Erwin Vogelaar
9 maart 2017, 19:14
2 min leestijd
Grote Gboard-update rolt uit met Google Translate en meer

Er rolt een grote Gboard-update uit, met onder andere ondersteuning voor Google Translate en suggesties voor gifs en emoji. De functies waren eerder al in de testversie van de app te vinden, maar nu mag iedereen er mee aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Gboard-update

Googles eigen toetsenbord Gboard krijgt vandaag een flinke update. De nieuwe functies waren eerder al beschikbaar voor gebruikers van de testversie van de app. Nu mogen we allemaal aan de slag met onder andere Google Translate, thema’s en suggesties voor gifs en emoji. Als je typt met Gboard, zal het toetsenbord vanaf nu emoji in de suggestiebalk plaatsen. Ook worden er zoeksuggesties voor gifs aangeraden, gekeken naar de woorden die je typt.

Gboard-update

Met deze update krijgt Gboard ook thema’s. Hiervoor ga je naar de instellingen van de app en kies een nieuwe stijl voor het toetsenbord. Google stelt vanaf nu telkens nieuwe thema’s aan te bieden, zodat je het toetsenbord regelmatig een make-over kunt geven.

Het is nu ook makkelijker om te wisselen tussen toetsenbord en stemherkenning. Voorheen werd het volledige toetsenbord vervangen met een microfoon als je wilde typen door te praten. Dit is nu niet meer het geval, want je krijgt een nieuwe interface waarin microfoon en toetsenbord gecombineerd worden.

De grootste toevoeging voor Gboard is uiteraard Google Translate, zodat je woorden en zinnen kunt vertalen zonder dat je van de app weg hoeft te gaan. Hiervoor tik je, voordat je gaat typen, op het Google Translate-icoontje. Dit icoontje kun je vinden door het op G-logootje te tikken linksboven het toetsenbord.

Gboard-update

Gboard downloaden

Gboard is gratis in de Play Store te downloaden. Dit doe je door op onderstaande link te klikken. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app gebruikt, want alleen dan kun je gebruik maken van deze nieuwe functies.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu