Google voegt vertaalfunctie toe aan Gboard-bèta

Rick van der Veer
3 maart 2017, 12:32
2 min leestijd
Google voegt vertaalfunctie toe aan Gboard-bèta

Google heeft een bètaversie van zijn toetsenbord-app geïntroduceerd. Met de testversie kun je nu tijdens het typen tekst vertalen, zonder een losse app te openen.

Lees verder na de advertentie.

Gboard vertalen

Waar je voorheen nog los Google Translate moest openen om een stukje tekst te vertalen, kan het nu rechtstreeks met Gboard. Door op het Google-logo te tikken om de rij met tools te openen verschijnt nu het Google Translate-icoontje. Vanaf hier kun je met het toetsenbord stukjes tekst vertalen zonder hiervoor de losse Translate-app te downloaden. Je hebt hiervoor wel verbinding met het internet nodig: vertalen werkt nog niet offline.

Naast tekst vertalen vanuit iedere app kun je nu je eigen thema’s maken voor Gboard. Het kiezen tussen verschillende kleurtjes voor het toetsenbord kon al langer, maar je kunt nu zelf bepalen wat voor een achtergrond je toetsenbord heeft. Via Landschappen staat er een selectie achtergronden voor je klaar, maar je kunt ook zelf een afbeelding kiezen.

De testversie van Gboard omvat nog een paar kleine toevoegingen. Zo kan het toetsenbord nu emoji voorspellen en heb je makkelijker toegang tot Googles stemdictatie via de Gboard-instellingen. Bovendien maakt Gboard nu meer suggesties voor autocorrect tijdens het typen offline beschikbaar in de app, wat dataverbruik bespaart.

Via de Play Store kun je je nu aanmelden voor zowel de bètaversie van Gboard als een testversie van Google Play Services. Google rolt vaak nieuwe functies voor Android uit via Play Services, en door je aan te melden voor de testversie ben je één van de eerste die nieuwe functies kan uitproberen. Doorgaans zijn testversies van Google-apps redelijk stabiel, maar er bestaat altijd de kans dat een bèta-app voor problemen kan zorgen. Via deze link kun je je voor de Gboard-bèta aanmelden, terwijl je de Play Services-bèta via deze link vindt.

Gboard downloaden

Gboard is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Om de toetsenbord-app te kunnen gebruiken heb je Android 4.2 of hoger nodig.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu