Stof je Gear VR af voor deze 6 nieuwe apps

Erwin Vogelaar
4 november 2016, 19:15
3 min leestijd
Stof je Gear VR af voor deze 6 nieuwe apps

Alle aandacht op het gebied van virtual reality gaat op dit moment naar de PlayStation VR en Google Daydream. Toch blijft er voor Samsung’s virtualrealitybril ook nog genoeg uitkomen. Wij zetten enkele interessante nieuwe Gear VR-apps voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR-apps

PlayStation 4-bezitters kunnen nu aan de slag met de virtualrealitybril PlayStation VR, terwijl veel Android-gebruikers vooruit kijken naar de komst van Google Daydream. Heb je echter een modern Samsung-toestel zoals de Galaxy S7 of de Galaxy S7 Edge, dan is de kans groot dat je ook een Gear VR hebt. Mogelijk heb je de bril al een tijdje niet aangeraakt en heb je geen idee dat er nog steeds toffe apps voor gemaakt worden. Probeer eens de onderstaande apps, waarin je kunt vliegen, leren, muziek maken en meer.

Leerzaam: BrainVR

Heb je altijd al willen weten wat er nou eigenlijk in die grijze massa achter je ogen afspeelt? Met BrainVR mag je een uitgebreid kijkje nemen. Bestudeer de verschillende onderdelen van de hersenen die je met het blote oog nooit zult zien. Leer zo je eigen lichaam een beetje beter kennen.

BrainVR Experience

Vind BrainVR in Oculus Store

Stap in een vliegtuig: Overflight

Stap in een klein vliegtuigje en neem het op tegen andere spelers in deze spannende vlieggame. Je kunt ervoor kiezen om de vliegtuigjes met je hoofd te besturen, maar een controller is ook een mogelijkheid. Kijk wel uit dat je niet misselijk wordt tijdens de loopings.

Vind Overflight in de Oculus Store

Leer een taal: Language Room

Wil je een taal leren, maar word je telkens afgeleid? Dan kun je Language Room proberen. Met deze gratis app kun je een vlaggetje kiezen voor het land waarin je woont en verbinden met de online wereld. Vervolgens kom je andere spelers tegen met wie je in gesprek gaat, om zo hun taal te leren kennen. Ook kun je samen taalspelletjes spelen.

gear vr-apps

Vind Language Room in de Unimersiv-app in de Oculus Store

Maak muziek: Audioscape Gear VR

Met deze app word je ondergedompeld in een muziekervaring waarin je zelf de muziek beïnvloedt. Door jouw interactie komt de wereld tot leven, omdat de verschillende visuele elementen met de muziek meedoen.

gear vr-apps

Vind Audioscape in Oculus Store

Waar ben je: Where Am I?

Where Am I? is een geinige app waarin je op een willekeurige plek in Google Street View wordt gedumpt. Hier moet je zo snel mogelijk zien te achterhalen waar je bent en vervolgens kies je de locatie op een kaart. Heb je het goed? Dan krijg je punten.

Where Am I? - Trailer

Vind Where Am I? in Oculus Store

Escape Room: The Rabbit Hole

Escape Rooms zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Benelux. Praktisch elke stad heeft nu wel minimaal één escape room, waarin een groep moet samenwerken om puzzels op te lossen en binnen de tijd te ontsnappen. In The Rabbit Hole mag je het helemaal zelf oplossen. The Rabbit Hole is een episodische game met verschillende kamers. De eerste episode heet ‘The Old Room’. Weet jij te ontsnappen?

Vind The Rabbit Hole in Oculus Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu