De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Neem een ‘Staycation’ en ontdek de wereld met deze 8 Gear VR-apps

Erwin Vogelaar
20 juli 2018, 20:33
4 min leestijd
Neem een ‘Staycation’ en ontdek de wereld met deze 8 Gear VR-apps

Blijf je dit jaar thuis in de zomer? Geen nood, want met goede virtual reality-apps ontdek je de wereld vanaf je bank. Neem een Gear VR-vakantie met deze apps.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR-vakantie: apps voor je staycation

Je hoeft je deur niet meer uit om de wereld te ontdekken. Via virtual reality kom je zowel op verzonnen als bestaande plekken. Dat geeft je de kans om de wereld te ontdekken vanuit je comfortabele eigen huis. Deze vakantie-apps voor de Gear VR brengen vakantiebestemmingen naar jou. De Gear VR is de virtualrealitybril van Samsung die werkt met vrijwel alle moderne smartphones van het bedrijf, van de Galaxy S6 tot de Galaxy S9.

1. VISO Places

Met VISO Places reis je de hele wereld rond. De app maakt gebruik van de data en foto’s die Google heeft verzameld voor Google Maps en Google Earth. Leuk is dat de app de mogelijkheid geeft om samen de wereld rond te trekken, terwijl je met elkaar praat over wat je ziet. Door een integratie met Wikipedia leer je ook nog wat over de plekken die je virtueel bezoekt.

gear vr-vakantie

Download VISO Places in Google Play (gratis)

2. Smithsonian Journeys: Venice

Laat je meenemen op een reis door Venetië. Onder begeleiding van professor Kennith R. Bartlett, word je langs de belangrijkste locaties van deze stad geleid met meer dan dertig minuten aan 360 graden-video. Stap in de gondola en leer over de geschiedenis en cultuur van deze fantastische locatie.

gear vr-vakantie

Download Smithsonian Journeys: Venice in Google Play (gratis)

3. Atlas Obscura VR

Met Atlas Obscura VR reis je naar enkele bijzondere locaties, die je waarschijnlijk nooit in het echt bezoekt. Ga je op eigen tempo door tempels in Italië, zoutmijnen in Roemenië en het bizarre Winchester House of Mystery. Bekijk je alles, dan ben je zo drie kwartier zoet met deze vakantie.

Download Atlas Obscura VR in Google Play (gratis)

4. VR München 360

Neem een kijkje in München met deze app. VR München 360 laat je naar de beste plekken van de stad gaan. De app bied je perspectieven die je in het nooit krijgt. Zo kun je een van de bekende markten meemaken vanuit de ogen van een verkoper en krijg je een prachtig uitzicht vanaf het dak van Mandarin Oriental.

gear vr-vakantie

Download VR München 360 in Google Play (gratis)

5. Chernobyl VR Project

Voor een bijzondere vakantietrip ga je naar Tsjernobyl en de omgeving van de reactor. Deze app gebruikt verschillende technologieën om je een zo best mogelijk idee te geven van deze locatie. Hierdoor loop je via 3d-modellen als een soort game door de reactor en bekijk je via foto’s de omgevingen. Een deel van de opbrengst van deze app gaat naar slachtoffers van de ramp.

Download Chernobyl VR Project in Google Play (4,99 euro)

6. SceneThere

Reis langs verschillende 360 graden-video’s van Scandinavië, door te kijken waar je heen wil. Met SceneThere bezoek je onder andere het Zweedse Malmö, het Finse Helsinki en het Noorse festival The Borderlands.

Download SceneThere in Google Play (gratis)

7. MasterWorks: Journey Through History

Met MasterWorks reis je naar vier bijzondere locaties in Thailand, Peru en de Verenigde Staten. Je duikt een tempel in, bekijkt de oude hoofdstad van Thailand of bekijkt Mount Rushmore. Je krijgt niet alleen alle tijd en ruimte om de boel te ontdekken, maar de app biedt ook een hoop informatie zodat je er wat van opsteekt. En dat zonder de drukte van andere toeristen.

Download MasterWorks: Journey Through History in Google Play (gratis)

8. Athens in VR

Het mooie van virtual reality is dat je niet alleen door de ruimte, maar ook de tijd kunt reizen. Met Athens in VR krijg je een kijkje in het oude Athene. De app brengt je naar de belangrijkste gebouwen van deze legendarische locatie. Je hebt zelfs de keuze om een audiotour te doen. Deze app is voornamelijk bedoeld voor studenten die willen leren over de Griekse geschiedenis, maar waarom zou je er niet een unieke vakantie van maken?

gear vr-vakantie

Download Athens in VR in Google Play (2,99 euro)

Meer apps

Behoefte aan meer ervaringen? Wij zetten een aantal interessante gratis Gear VR-apps voor je op een rij. Met onder andere een intense film en een manier om wetenschappers te helpen. Deze 6 gratis Gear VR-apps moet je proberen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu