GeForce Now voor Android nu beschikbaar: zo speel je consolegames op je smartphone
Michel van 't Klaphek

Met GeForce Now kun je volwaardige consolegames op je smartphone spelen. De Google Stadia-concurrent is vanaf nu beschikbaar voor Android. Je vindt de gamedienst echter (nog) niet in de Play Store.

GeForce Now voor Android downloaden

GeForce Now voor Android werd afgelopen zomer aangekondigd en rolt vanaf nu uit. De dienst om volwaardige consolegames op je smartphone te spelen verschijnt eerst in Zuid-Korea. Via een omweg kun je de app echter nu al in Nederland downloaden, mits je je destijds hebt ingeschreven voor de bèta. Zo werkt het:

  1. Download het apk-bestand van GeForce Now;
  2. Haal het pakket binnen en volg de aanwijzingen op het scherm;
  3. Open de app en log in met je Nvidia-account;
  4. Je ziet nu alle games uit je bibliotheek verschijnen;
  5. Tik een game aan en spelen maar.

GeForce Now Android downloaden

Het is belangrijk om te vermelden dat de Android-app momenteel in bèta is. Je kunt dus alleen meedoen wanneer je je een tijdje geleden hebt ingeschreven voor het testprogramma. Wanneer je nu naar de officiële GeFore Now-website gaat kun je jezelf nog steeds aanmelden, maar mogelijk word je niet toegelaten tot het testprogramma. Ook kan het aanmelden enkele dagen tot weken duren.

→ Lees ook: til gamen op je smartphone naar een hoger niveau met deze accessoires

GeForce Now vs Google Stadia

Net als Google Stadia is GeFore Now een app om volwaardige pc- en consolegames op je Android-telefoon te kunnen spelen. Er zitten wel verschillen tussen de twee diensten. Zo kun je bij GeForce Now ook games vanaf je game-pc of laptop streamen. Je hebt hiervoor wel een snelle internetverbinding nodig. Bovendien is de dienst voorlopig in bèta, en kan daardoor buggy aanvoelen.

Ook een gamecontroller is aan te raden, want niet alle spellen ondersteunen touchscreenbediening. Bovendien speelt dit gewoon minder fijn. Verder vragen games een hoop van je toestel, dus waarschijnlijk werkt GeForce Now alleen op Android-vlaggenschepen zoals de OnePlus 7T en Galaxy S10. Een specifieke lijst van ondersteunde toestellen is nog niet vrijgegeven.

Verder heeft GeForce Now integratie met andere marktplaatsen, zoals Steam en Battle.net. Verder betaal je bij de Nvidia-app per uur voor het spelen van games, terwijl Google Stadia straks een vast bedrag per maand vraagt. Ook kun je spellen los aanschaffen.

Lees het laatste nieuws over Nvidia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.