De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo maakt Facebook de Messenger-app beperkt veiliger

Erwin Vogelaar
8 juli 2016, 19:18
2 min leestijd
Zo maakt Facebook de Messenger-app beperkt veiliger

Facebook test een nieuwe manier van berichtjes sturen in de Messenger-app. Deze berichtjes zijn niet alleen tijdelijk, maar ook beveiligd via end-to-end-encryptie.

Lees verder na de advertentie.

Geheime gesprekken Messenger

Het lijkt wel alsof de bekende sociale apps een beetje in de war zijn op dit moment. Eerder deze week liet Snapchat, de app die betekend staat om de tijdelijkheid van zijn Snaps, namelijk weten dat foto’s of video’s die je maakt bewaard kunnen blijven in een speciaal Herinneringen-mapje. Facebook gaat ondertussen met de Messenger-app juist de andere kant op. Het bedrijf werkt aan een manier om in de berichten-app geheime gesprekken te voeren. De berichten die je dan stuurt hebben een beperkte houdbaarheidsdatum.

geheime gesprekken messenger

Het idee is dat gebruikers een tijdlimiet kunnen instellen voor hoelang de berichten moeten blijven bestaan. Daarna zal alles wat je getypt hebt volledig van de aardbodem verdwijnen. Daarnaast zal Facebook end-to-end-encryptie toevoegen voor deze berichten, zodat echt niemand anders mee kan kijken en je gesprek volledig geheim blijft. De geheime gesprekken zijn dus een manier om gevoelige informatie naar iemand te versturen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het in verkeerde handen valt.

End-to-end-encryptie wordt in steeds meer apps toegevoegd, om zo de gebruikers volledige privacy te kunnen garanderen. WhatsApp heeft bijvoorbeeld afgelopen april end-to-end-encryptie aan alle communicatie in de app toegevoegd. Jammer genoeg komt deze extra veiligheid nog niet naar alle communicatie en dus de reguliere chats van Messenger. De geheime gesprekken zijn een optionele instelling die aangezet kan worden en enkel deze gesprekken krijgen end-to-end-encryptie. Het kan nog wel even duren tot je zelf aan de slag kunt. Eerst worden de geheime gesprekken nog onder een klein aantal gebruikers getest, maar als alles goed werkt wordt de functie later deze zomer breder uitgerold zodat iedereen het kan gebruiken.

Facebook Messenger downloaden

Facebook Messenger is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu