Google Geluidsversterker-app maakt Android beter voor slechthorenden

Wouter Nijsen
25 juli 2019, 11:04
1 min leestijd
Google Geluidsversterker-app maakt Android beter voor slechthorenden

De Geluidsversterker-app van Google helpt slechthorenden om de geluiden om hen heen beter mee te krijgen, door omgevingsgeluid te filteren. De app heeft een redesign gekregen en werkt nu op veel meer Android-toestellen.

Geluidsversterker-app is vernieuwd

De Geluidsversterker-app is niet nieuw, want begin dit jaar introduceerde Google de applicatie al. De app werkte toen echter alleen op smartphones met Android 9.0 (Pie). Daar komt nu verandering in. Met de nieuwste update, die tevens een fris design introduceert, kan iedereen met Android 6.0 (Marshmallow) of hoger de app draaien. De app is daardoor voor veel meer apparaten geschikt en in de praktijk draaien alle recente Android-telefoons wel minstens op Marshmallow.

Google heeft de Geluidsversterker-app vooral voor slechthorenden ontwikkeld. In de app is het mogelijk om frequenties aan te passen, waardoor stemmen van anderen duidelijker worden en je bijvoorbeeld achtergrondgeluid kunt wegfilteren. Hierdoor kun je gesprekken in bijvoorbeeld een druk restaurant beter volgen, of het geluid van je televisie beter afstemmen. Hiervoor moet je wel een bedrade hoofdtelefoon op je smartphone aansluiten; draadloze oordopjes worden niet ondersteund.

Je kunt de app nu ook openen via een icoontje in je launcher. Voorheen moest je telkens naar de toegankelijkheidsinstellingen van je Android-toestel gaan om Geluidsversterker te gebruiken. De app is bovendien overzichtelijk ingedeeld, met onderaan drie tabs (Geluid, Achtergrondgeluid en Bron’) waar je alle opties vindt om je persoonlijke geluid aan te passen.

Zie je de Geluidsversterker-app niet na het downloaden? Ga dan naar de Instellingen-app van je smartphone, kies voor ‘Toegankelijkheid’ en tik op ‘Geluidsversterker’. Zorg daarna dat het schakelaartje achter ‘Service gebruiken’ is geactiveerd. Via onderstaande link naar de Play Store haal je de nieuwste versie binnen.

→ Download Geluidsversterker in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu