Genereer je eigen Android-wallpapers met Tapet

Gijs Ettes
4 maart 2016, 14:26
2 min leestijd
Genereer je eigen Android-wallpapers met Tapet

Wallpapers zijn bij uitstek geschikt om je Android-toestel van een nieuwe look te voorzien. Met Tapet genereer je zelf unieke achtergronden die niemand anders heeft.

Lees verder na de advertentie.

Zelf Android-wallpapers maken

Ondergetekende kun je altijd blij maken met een nieuwe wallpaper. Daarbij geldt: hoe minimalistischer, des te beter. Nu zijn er in Google Play talloze wallpapers en verzamelingen te vinden, maar nauwelijks  apps waarmee je gemakkelijk zelf achtergronden maakt. De app Tapet doet precies dat en laat je met enkele veegbewegingen iets unieks maken om de interface van je Android van een nieuwe lik verf te voorzien.

Na het starten van de app krijg je een korte tutorial te zien die de basics uitlegt. Door naar boven te swipen, genereer je een nieuwe wallpaper. Daarnaast kun je naar rechts vegen om de kleuren aan te passen of naar links voor een ander patroon. Met ‘Apply’ stel je de achtergrond in, waarbij je ook een interval kunt bepalen om bijvoorbeeld elk uur een andere wallpaper te krijgen.

Door ontwerpen te (dis)liken, leert Tapet jouw voorkeuren. Daarnaast kun je via het hamburgermenu bepalen welke patronen en kleuren je (al dan niet) vaak wilt zien. Tevens is het mogelijk om wallpapers van effecten te voorzien, waaronder een vignet of parallax scrolling. Dat laatste zorgt ervoor dat de achtergrond meebeweegt en wat meer diepgang krijgt.

Standaard heeft Tapet al de nodige patronen en kleuren om uit te kiezen, waarbij elke gegenereerde achtergrond er weer anders uitziet. De app is in principe gratis, al kun je voor 2,21 euro meer patronen aanschaffen.

Tapet downloaden

Tapet is een toffe app voor wie op zoek is naar een uniek, minimalistische wallpaper voor zijn Android. De app is simpel in gebruik en bevat – ook zonder geld te spenderen – genoeg  opties om te experimenteren. Voor installatie is 4MB en Android 4.1+ benodigd.

Download Tapet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu