GeoCaching Buddy: fraaie geocaching-app met Material Design

Gijs Ettes
29 mei 2015, 10:45
1 min leestijd
GeoCaching Buddy: fraaie geocaching-app met Material Design

Geocachen, een soort gps-speurtocht die je uitvoert met je smartphone, wordt steeds populairder. Wereldwijd liggen miljoenen caches (meestal in de vorm van een munitiekistje of tupperwaredoosje) verstopt die je kunt vinden met een app als GeoCaching Buddy.

Lees verder na de advertentie.

Gps-speurtocht

Met deze van oorsprong Nederlandse app kun je cachebeschrijvingen downloaden van sites als geocaching.com of opencaching.nl. Deze helpen je bij het oplossen van je gps-speurtocht en het vinden van verborgen caches. Eenmaal gevonden noteer je de cache in je logboek en verstop je hem voor een volgende speler.

GeoCaching Buddy is vooral handig bij het zoeken van zogenoemde multi-caches, waarbij je de locatie moet berekenen met meerdere formules. Vaak moet je bij aankomst nog een vraag beantwoorden of raadsel oplossen om de cache ook daadwerkelijk te vinden. Zo geeft het antwoord op de vraag de waarde voor een van de variabelen (A t/m Z) die vervolgens weer in volgende formules worden gebruikt.

Een stukje voorbereiding thuis is dus nodig, maar eenmaal op weg kan GeoCaching Buddy helpen door de coördinaten van het volgende waypoint te berekenen. Wanneer je de antwoorden in de app invult, worden tussenliggende waypoints automatisch berekend, zodat je niet verdwaald hoeft te raken.

GeoCaching Buddy downloaden

De Android-app is er in twee versies: een betaalde app zonder  beperkingen en een trialversie die je maximaal één geocache tegelijk laat opslaan. Verder heeft deze versie gewoon alle functionaliteiten, waaronder een stappenteller, kompas, overzichtskaart en de optie om back-ups te maken. GeoCaching Buddy vereist Android 4.0+ en tenminste 3,7MB aan vrije opslagruimte.

Download GeoCaching Buddy in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu