De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zoek verborgen pakketjes met Geocaching voor Android

Redactie
22 september 2010, 9:37
1 min leestijd
Zoek verborgen pakketjes met Geocaching voor Android
geocaching voor android

Geocaching, het spel waarbij je verborgen objecten moet vinden met een GPS-apparaat, heeft een Android-applicatie uitgebracht. Met Geocaching ga je overal ter wereld op zoek naar verborgen containers, zogenaamde ‘geocaches’. De app bepaalt jouw positie door informatie over Wi-Fi-netwerken, GPS en zendmasten te combineren. Vervolgens krijg je caches in de buurt te zien. Fiets, wandel of loop naar de aangegeven locatie en probeer het pakketje te vinden.

Wanneer je het pakketje opent, dan zie je allerlei objecten die mensen erin hebben gestopt. Haal er één ding uit en stop iets terug, zodat de volgende persoon geen leeg pakketje vindt. De zoektocht naar een geocache geeft veel voldoening en het is altijd bijzonder om speciale objecten te vinden, die mensen hebben achtergelaten.

Lees verder na de advertentie.

Met de app kun je de omgeving scannen op geocaches. Op dit moment zijn er ruim één miljoen pakketjes verstopt, waarvan er waarschijnlijk honderden in een straal van twintig kilometer om je huis te vinden zijn. Bekijk de details van de geocache, zoals een beschrijving, een fotocollage en hints. Je kunt een kaart met nabije geocaches ook offline opslaan, waardoor een 3G-verbinding niet vereist is.

Geocaching is al tien jaar oud, maar geniet nog steeds van een zekere populariteit. En met de nieuwe Android-applicatie gaat Geocaching zeker met zijn tijd mee. Er zit één addertje onder het gras: de app kost ongeveer tien dollar. Of je dat waard vindt of niet: die vraag ligt bij jou. De applicatie is te vinden in de Android Market.

Downloaden vanuit de browser op je Android-telefoon: Geocaching (€ 6,72)

geocaching
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu