Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Geometry Wars 3: toffe actiegame met retro-graphics

Wouter Nijsen
28 juni 2015, 11:02
2 min leestijd
Geometry Wars 3: toffe actiegame met retro-graphics

Je kent Geometry Wars wellicht van de pc en spelcomputers, maar sinds een aantal dagen is het derde deel ook voor Android verschenen. Google Play is hiermee een topgame rijker.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Geometry Wars 3

Geometry Wars is een populaire spelreeks waarvan de mobiele varianten voorheen alleen op iOS verschenen. Met het derde deel, Geometry Wars 3, komt daar verandering in, want de ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om het spel ook voor Android uit te brengen. Dat is maar goed ook, want het is een erg tof spel waar overduidelijk veel tijd in is gestoken.

Geometry Wars 3 is in de basis een twin-stick shooter. Dat wilt zeggen dat je het spel met twee vingers bestuurt. Een kant van het scherm gebruik je om het ruimteschip te besturen, en met de andere kant schiet je naar vijanden. Ondanks het gemis van fysieke knoppen, heb je hierdoor toch het gevoel het spel goed onder controle te hebben.

De opzet van Geometry Wars 3 is vrij simpel. Met een ruimteschip vlieg je door verschillende levels en is het de bedoeling om zoveel mogelijk vijanden neer te knallen. Dat doe je in een fraai vormgegeven spelwereld waarin retro-graphics, felle kleuren en explosies centraal staan. Dit gecombineerd met de elektronische muziek geeft de game een toffe sfeer.

Nieuw zijn de 3d-werelden, die vooral op grote Android-toestellen er schitterend uitzien. Geometry Wars 3 is verder voorzien van genoeg uurtjes aan spelplezier. Naast de normale modus die bestaat uit 50 levels, heb je ook de zogenoemde arcade levels en battle-modus. Die zorgen voor genoeg afwisseling, zodat Geometry Wars 3 ook op de lange termijn leuk blijft.

Geometry Wars 3 voor Android downloaden

Geometry Wars 3 is voor 5,38 euro in Google Play te vinden. Dat is redelijk duur, maar er zijn verder geen vervelende  in-app aankopen of advertenties aanwezig. Via de link hieronder kun je de game downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over Android 4.0 of hoger en minstens 91MB aan vrije opslagruimte.

Download Geometry Wars 3 in Google Play (5,38 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu