De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo maak je een gezamenlijke Spotify-afspeellijst met Facebook

Thomas Haenen
22 juni 2017, 14:18
1 min leestijd
Zo maak je een gezamenlijke Spotify-afspeellijst met Facebook

Spotify schakelt Facebook Messenger in voor het maken van gezamenlijke afspeellijsten. Zo kun je makkelijk de favoriete jams van je vrienden verzamelen.

Lees verder na de advertentie.

Gezamenlijke Spotify-afspeellijsten maken

Staan er strandfeestjes op je planning voor deze zomer, zoek je muziek die je met je huisgenoten kunt luisteren? Of zit je in een kantoortuin die je niet alleen met Kanye wilt vullen? Spotify biedt al geruime tijd een optie voor gezamenlijke afspeellijsten, en die zijn vanaf nu deze veel gemakkelijker samen te stellen.

Gezamenlijke Spotify-afspeellijsten

Spotify gebruik daar Facebook Messenger voor. Zit je in een groepsgesprek met vrienden, dan kun je nu de Spotify-extensie activeren in dat gesprek. In het menu dat in beeld verschijnt, staat een optie om een nieuwe gezamenlijke afspeellijst te starten met alle vrienden in dat gesprek.

De afspeellijst verschijnt vervolgens in de Spotify-app van al je gesprekspartners. Je kunt nummers bovendien direct vanuit Messenger toevoegen. Als een nummer wordt toegevoegd, verschijnt er een notificatie in het groespgesprek. Zo voorkom je dubbele nummers én kun je gelijk de muzieksmaak van je vrienden bekritiseren.

Overigens ben je niet gebonden aan Messenger voor het uitbreiden van de afspeellijst. Vanuit de Spotify-app kun je meer nummers toevoegen. Daarnaast kun je de link naar de lijst net als altijd met iedereen delen. Zo kunnen ook vrienden zonder Facebook de lijst uitbreiden.

Spotify en Facebook Messenger voor Android downloaden

Facebook Messenger en Spotify zijn via onderstaande links in de Play Store te vinden. Beide apps zijn gratis, al kost Spotify Premium je wel 10 euro per maand. Betaal je niet, dan krijg je regelmatig reclame te horen in de app.

Download Spotify in Google Play (gratis)
Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu