Gezondheids-app S Health voor alle Android-toestellen beschikbaar

Gijs Ettes
18 september 2015, 15:12
1 min leestijd
Gezondheids-app S Health voor alle Android-toestellen beschikbaar

Samsung heeft zijn gezondheids-app S Health voor alle Android-toestellen beschikbaar gemaakt. Voorheen was de app, waarmee gebruikers hun activiteiten kunnen tracken en hartslag kunnen meten, alleen beschikbaar voor een beperkt aantal Galaxy-telefoons.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Samsung S Health

S Health is het best te omschrijven als Samsungs alternatief voor Google Fit en Apples gezondheids-app. Met de app kun je eveneens je stappen en calorieverbruik bijhouden en je hartslag meten, mits je een toestel of accessoire hebt dat beschikt over een hartslagmeter. S Health is wel wat uitgebreider. Zo bevat de app meer  statistieken en heb je de mogelijkheid om doelen en programma’s voor je zelf te bepalen. Bovendien heeft S Health de mogelijkheid om in te voeren wat je eet en drinkt en hoe het zit met je stressniveau. Op die manier moet je een completer beeld krijgen van  je fysieke gesteldheid.

Tijdens het sporten geeft S Health gesproken feedback voor doelen die je behaalt. Handig voor sporters is dat de app gekoppeld kan worden aan diverse Gear-smartwatches en accessoires van Garmin en Timex. Ook ‘s nachts kun je van de app gebruikmaken: hij heeft namelijk de functie om je slaapritme bij te houden. Tussendoor worden ook tips gegeven om je gezonder te laten leven. Ga je steeds later naar bed of drink je te weinig water, dan stelt S Health je daarvan op de hoogte.

S Health downloaden

Via de link hieronder kun je de Samsung-app gratis downloaden. Daarvoor is Android 4.4+ en tenminste 42MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Download S Health in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu