Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Eindelijk: WhatsApp voorzien van ingebouwde gif-zoekfunctie

Thomas Haenen
10 januari 2017, 10:54
2 min leestijd
Eindelijk: WhatsApp voorzien van ingebouwde gif-zoekfunctie

Gif-afbeeldingen versturen via WhatsApp wordt vanaf vandaag een stuk makkelijker. De berichtendienst beschikt nu over een zoekfunctie waarmee je nieuwe gifs kunt ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

Gif-zoekfunctie WhatsApp

De nieuwste update voor WhatsApp voorziet de app van een zoekfunctie voor bewegende afbeeldingen. De functie zit verstopt onder de emoji-knop in het gespreksvenster. Druk je op die knop, dan verschijnt onderaan in beeld een grijze balk waar je kunt switchen tussen emoji en gif-afbeeldingen. Een zoekbalk laat je op zoek gaan naar afbeeldingen op basis van trefwoord. Daarnaast zie je de meest recente gif-afbeeldingen die je gebruikt hebt.

WhatsApp gebruikt de database van Giphy, één van de populairste verzamelplekken voor bewegende afbeeldingen. Op Giphy staan inmiddels miljoenen afbeeldingen, waardoor je voor elke relevante situatie wel iets kunt vinden. De update verhoogt ook de limiet voor het aantal mediabestanden dat je in één keer kunt delen. Voorheen kon je maximaal tien foto’s of video’s tegelijk versturen, nu kun je er maximaal dertig selecteren.

Deze functies zijn vooralsnog alleen beschikbaar in de meest recente WhatsApp-bèta, met versienummer 2.17.6. Doorgaans worden functies in de bèta binnen enkele weken uitgerold naar alle gebruikers. Je kunt desgewenst ook nu al de bèta downloaden via APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je smartphone.

WhatsApp heeft de afgelopen maanden zeer geleidelijk steeds uitgebreidere ondersteuning voor gif-afbeeldingen toegevoegd. Lange tijd was het een van de weinige berichtendienst zonder ondersteuning voor bewegende afbeeldingen. In de loop van 2016 kon je ze wel versturen, maar alleen door ze vanuit een andere app naar WhatsApp te delen. Daarna volgde de mogelijkheid om vanuit je smartphone te uploaden, nu kun je vanuit de app nieuwe afbeeldingen ontdekken.

WhatsApp voor Android downloaden

Je kunt WhatsApp downloaden via de Play Store. De app is gratis werkt op elke smartphone met Android 4.0 of nieuwer.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu