Giphy brengt eindelijk volwaardige Android-app uit
Lars Paymans
Giphy-icon

Giphy

Gratis

Onze score

8

Als je een gif wil versturen met je smartphone, ben je al snel aangewezen op Giphy. Gelukkig maar dat Android-gebruikers vanaf vandaag een uitgebreide app kunnen gebruiken.

Giphy is een enorme databank met talloze gifs. Deze korte filmpjes die zichzelf continu herhalen worden steeds populairder, dus is het handig om een app te hebben waarin je de beste gifs in een handomdraai kunt zoeken en delen.

Lees ook: Een lofzang voor de eindeloze mogelijkheden van de reactiegif

Giphy Android-app een stuk nuttiger

Giphy was er al een tijdje op Android in de vorm van Giphy for Messenger, een app die – zoals de naam al doet vermoeden – speciaal bedoeld was om gifs via Facebook Messenger te versturen. Nu Giphy er als algemene app is, kun je het gebruiken voor al je berichten-apps en sociale netwerken op je Android-toestel.

Giphy-gif

De functie van Giphy is heel simpel: tik een zoekterm in de zoekbalk in en je scherm vult zich direct met talloze gifs die automatisch beginnen te bewegen. Zodra je er eentje tegenkomt die je bevalt, kun je hem met een druk op de knop delen met zo’n beetje alle populaire sociale netwerken, e-mail-apps en chatdiensten.

Als je voorheen Giphy for Messenger al gebruikte, zal de app met een update automatisch vervangen worden met deze Giphy-app. Giphy wordt naast deze applicatie steeds vaker geïntegreerd in populaire apps. Zo kun je vanuit apps als Slack, Telegram en Twitter al gifjes opzoeken in Giphy, zonder dat je daar een losse app voor nodig hebt.

Download Giphy in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.