Met Giphy Cam maak je de leukste gifs

Erwin Vogelaar
6 oktober 2016, 20:31
2 min leestijd
Met Giphy Cam maak je de leukste gifs

Met de nieuwe app Giphy Cam kun je zelf gifs maken door je smartphonecamera te gebruiken. Met de filters en stickers kun je jouw beelden extra opleuken.

Lees verder na de advertentie.

Giphy Cam

Giphy kennen we voornamelijk als plek om leuke gifs te vinden. Apps als Telegram en Tinder maken gebruik van deze database om gebruikers bewegende plaatjes naar elkaar te laten sturen. Nu heeft Giphy een nieuwe app waarmee je zelf gifs kunt maken door de camera in je smartphone te gebruiken. Met een hoop filters en stickers fleur de de beelden op. Dan krijg je bijvoorbeeld zoiets als dit:

giphy cam

Bij het maken van een gif kun je kiezen uit twee soorten. Je kunt de opnameknop vasthouden om een lange gif te maken en de opnameknop kort indrukken zodat er snel achter elkaar vijf foto’s worden gemaakt die in een gif worden verwerkt. Je kunt stickers en filters al toevoegen voordat je de beelden opneemt, of je kiest ervoor om eerst op te nemen en de gif daarna op te leuken. De opties van filters verschillen van andere kleurtjes tot uitgebreide effecten. Daarnaast zijn er ook een hoop stickers die je op de beelden kunt zetten en vervolgens kunt verplaatsten, draaien en groter of kleiner maken. Giphy belooft elke week nieuwe filters toe te voegen, zodat je gifs on point blijven.

Als je gif klaar is, kun je deze direct delen met Facebook Messenger, Twitter, Instagram of je sms-app. Uiteraard kun je de gif ook exporteren als .gif of .mp4, zodat je de bewegende afbeelding elders weer kunt uploaden. Er is helaas nog geen mogelijkheid om video’s te uploaden naar de app, dus de beelden zullen echt via je camera opgenomen moeten worden.

Giphy Cam downloaden

Giphy Cam kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 74MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 5.0 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Download Giphy Cam in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu