GLTCH: Pac-Man-achtige game is leuk door zijn foutjes

Wouter Nijsen
9 augustus 2015, 11:03
2 min leestijd
GLTCH: Pac-Man-achtige game is leuk door zijn foutjes

De nieuwe Android-game GLTCH ziet er op het eerste gezicht generiek en simpel uit, maar dat is absoluut niet het geval. Het spelletje heeft wat weg van Pac-Man, maar doet iets unieks.

Lees verder na de advertentie.

Pac-Man met veel `glitches`

GLTCH is het best te omschrijven als een moderne versie van Pac-Man. Zo speel je als een groen rondje die in de spelwereld beweegt  over de lijnen. Door te swipen is het de bedoeling om blauwe bolletjes te verzamelen, maar rode te vermijden. Slok je toch een rood rondje op, dan ben je af. Niet een heel bijzonder spelprincipe dus, maar daar komt al snel verandering in.

Naarmate je meer punten verzamelt wordt de game steeds instabieler, wat je merkt aan de vele glitches en andere foutjes die er zijn. Dit zijn natuurlijk geen echte bugs, maar foutjes die opzettelijk in de game zijn gestopt. Zo verschijnen er opeens gekke vijanden, gaat er visueel het een en ander mis en krijg je meldingen van een virusscanner. Aan jou de taak deze `obstakels` te negeren en door te spelen.

Er is genoeg te doen in GLTCH. Standaard zijn er ruim dertig levels aanwezig die allemaal van elkaar verschillen. Tijdens het spelen kun je missies aannemen en verschillende power-ups gebruiken. Ook tof is de oneindige modus, waarin het de bedoeling is om een zo hoog mogelijke score te behalen, waarmee je vervolgens de ranglijsten op kunt. Resultaten kun je dus ook met andere spelers vergelijken.

Download GLTCH voor Android

GLTCH is een toffe en unieke game. Het spelletje is leuk voor even tussendoor, maar kun je ook langere tijd spelen. Via de link hieronder is GLTCH gratis te downloaden, al zijn er wel diverse in-app aankopen aanwezig. Voor de installatie heb je 48MB aan vrije opslagruimte en Android 2.3 of hoger nodig.

Download GLTCH  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu