De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Glympse: locatietracking via GPS op je Android-toestel

Redactie
21 mei 2009, 13:35
1 min leestijd
Glympse: locatietracking via GPS op je Android-toestel
glympse

Glympse heeft een alternatief voor Google Latitude aangekondigd. Met Glympse kun je je locatie met vrienden, collega’s en familie delen. Om privacybezwaren voor te zijn, kun je in Glympse een bepaalde periode instellen dat je zichtbaar bent. Dergelijke diensten werken meestal op twee manieren: ze sturen via SMS of e-mail een update van je locatie, of ze onderhouden een continue verbinding met een webserver. Google Latitude kiest voor de tweede oplossing, maar Glympse heeft een tussenoplossing bedacht: je krijgt tracking-uitnodigingen afhankelijk van het tijdstip. Vervolgens stel je in hoeveel minuten of uren je getraceerd wilt worden.

Handig als je bijvoorbeeld een dagje gaat skieën of bergbeklimmen, zodat familie thuis je kan vinden als er iets misgaat. Tussentijds kun je de tracking ook stopzetten.

Lees verder na de advertentie.

glympse

Je vrienden ontvangen een link, waarmee ze op een online kaart via de browser je positie kunnen zien. Momenteel is Glympse gratis in de Android Market te krijgen (ook in de Nederlandse Market). De makers zijn van plan om ook versies voor Windows Mobile, iPhone en Blackberry uit te brengen.

Categorie: Navigatie
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's