Gmail 5.0 brengt fraai design en ondersteuning voor meerdere e-mailaccounts

gmail 5.0Dat de volgende grote update van de Gmail-app een vernieuwd design met zich meebrengt, wisten we eigenlijk al. De e-mail app krijgt een ontwerp met  Material Design-elementen, waardoor hij straks perfect aansluit bij de nieuwe look van Android Lollipop. Dat betekent meer schaduwen, 3D-effecten en fraaie overgangen bij het wegwerken van je mailtjes. Gmail 5.0 maakt consequent gebruik van de kleuren rood en wit en moet daardoor herkenbaarder worden. Daarnaast is het design responsief, zodat Gmail mooi schaalt naar elke schermgrootte, en zijn er toffe effecten te zien  als je knoppen in de interface aantikt.

Google gaat er echter ook voor zorgen dat Gmail 5.0 overweg kan met al jouw e-mailaccounts. Hierdoor kun je straks gemakkelijk wisselen tussen bijvoorbeeld Outlook, Yahoo en Gmail, zonder dat je een aparte app hoeft te openen. Dit kan met een simpele swipe of door het uitklappen van het hamburgermenu.

Bekijk Gmail 5.0 in actie

Om te laten zien wat je precies kunt verwachten van Gmail 5.0 heeft Google een korte video gemaakt. Deze laat het vernieuwde design zien, alsmede de ondersteuning voor meerdere e-mailaccounts. Het filmpje kun je hieronder bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android Lollipop wordt vanaf 3 november uitgerold en we verwachten dat gelijktijdig Gmail van een update wordt voorzien. Meer lezen? Check dan onze uitlegartikelen over de Gmail Android-app en Android 5.0 Lollipop.

Het laatste nieuws over Gmail

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.