Hoe Gmail Add-ons je mailbox straks slimmer maakt

Thomas Haenen
10 maart 2017, 11:55
2 min leestijd
Hoe Gmail Add-ons je mailbox straks slimmer maakt

Google gaat apps aan je mailbox toevoegen. Met Gmail Add-ons kun je specifieke functies aan je email toevoegen, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Gmail Add-ons

Hoewel Gmail nog altijd één van de populairste maildiensten wereldwijd is, is de functionaliteit relatief beperkt. Mailtjes versturen en ontvangen, veel meer valt er met Gmail niet te doen. Andere diensten, zoals zelfs Google’s eigen Inbox, bieden diepgaande integratie met andere apps die ervoor zorgen dat je mailbox ook werkt als overzicht van je afspraken, taken en andere informatie.

Gmail Add-ons

Google heeft in het verleden wel geëxperimenteerd met Gmail Labs, waarmee je kleine extra functies aan de mailbox toevoegde. Het bedrijf heeft echter al jaren geen nieuwe Labs-functies toegevoegd en de functionaliteit was altijd al beperkt. Nu lijkt Google revanche te nemen met Gmail Add-ons, waarvan vannacht een eerste versie werd gelanceerd.

Gmail Add-ons brengt in feite apps naar je mailbox. Via een eigen app store, de G Suite Marketplace, kun je diensten koppelen aan je Gmail-account. Als je vervolgens zo’n app ‘installeert’, is deze overal waar je je Gmail-account gebruikt terug te vinden. Niet alleen als je je mailbox opent in de browser op meerdere computers, maar ook in de Gmail-app op je smartphone of tablet. De Add-ons werken dus ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

Zakelijke Gmail-apps

Google lijkt zich met deze add-ons voornamelijk op de zakelijke markt te richten. De eerste voorbeelden die het bedrijf noemt zijn add-ons ProsperWorks en SalesForce, waarmee je de contacten in Gmail naast je gewone contactenlijst kunt leggen en informatie kunt aanvullen. Met de derde app, Intuit QuickBooks, kun je direct vanuit een Gmail-bericht een factuur genereren versturen zonder een andere app te openen.

Deze eerste Gmail Add-ons kun je al vanaf vandaag gebruiken, als Developer Preview via Google’s site. Ontwikkelaars kunnen daarnaast direct aan de slag met het ontwikkelen van hun eigen add-ons. De dienst wordt vervolgens later dit jaar breder gelanceerd, aldus het bedrijf. Een precieze releasedatum is nog onbekend.

Gmail staat standaard op de meeste Android-smartphones al geinstalleerd. Desgewenst kun je de app via onderstaande link ook uit de Play Store downloaden.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu