Gmail-advertenties komen er mogelijk aan

gmail-androidUit enkele vondsten van Android Police is gebleken dat er binnenkort mogelijk advertenties in Gmail worden getoond. Verwijzingen naar deze functie zijn gevonden in de broncode van de nieuwste update voor de Gmail-app.

De webversie van Gmail vertoont al in zekere mate advertenties en de Gmail-app voor de Android lijkt er binnenkort ook aan te moeten geloven. Deze advertenties in de browserversie komen voorlopig alleen in de Promotions-tab terecht en in Gmail voor Android kun je dus wellicht hetzelfde verwachtingen na een van de komende updates.

<string name=”ad”>AD</string>
<string name=”ad_will_not_save”>Will not save ad as message</string>
<string name=”ad_will_save”>Will save ad as message</string>
<string name=”ad_dismissed”>Ad dismissed</string>

Zie voor meer van de broncode de Android Police-website.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is niet verwonderlijk dat Google deze stap zet, als de verwachtingen van Android Police waar zijn. Gmail voor Android heeft immers een ‘install base’ van maar liefst 500 miljoen tot 1 miljard gebruikers. Hopelijk houdt Google er met de Gmail-advertenties wel rekening mee dat het minimalistische van de Gmail-app zo fijn is, en dat advertenties op een verkeerde manier die rust snel kunnen verstoren. Maar, de code is dus nog niet actief en enkel aanwezig sinds de laatste update voor de populaire Gmail-app. Wanneer er mogelijk wel iets met de functionaliteit wordt gedaan is nog niet bekend.

Lees ook 5 tips en alles wat je moet weten over de Gmail Android-app!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.