Gmail eerste Android-app met meer dan 1 miljard downloads

Gijs Ettes
13 mei 2014, 8:53
1 min leestijd
Gmail eerste Android-app met meer dan 1 miljard downloads
Gmail-app

Voor veel Android-gebruikers is Gmail wellicht een van de apps die het meeste gebruikt en het vaakste geopend wordt. Sinds kort is de Gmail-app echter ook de meest gedownloade app in de Play Store; onlangs heeft de e-maildienst de mijlpaal van 1 miljard downloads overschreden. Iets minder dan een jaar geleden lag het aantal downloads nog rond de half miljard.

Bij de mijlpaal moet overigens wel een kanttekening worden geplaatst: het aantal downloads geeft niet aan hoeveel actieve gebruikers de Gmail-app momenteel heeft. Sommige gebruikers installeren Gmail wellicht vaker op hetzelfde apparaat of maken überhaupt niet meer gebruik van de app.

Lees verder na de advertentie.

In juni 2012 passeerde Gmail Hotmail als meestgebruikte e-maildienst. Om die mate van populariteit te bereiken, had Gmail iets meer dan acht jaar nodig.

Afgelopen januari werd de Gmail-app voor het laatst bijgewerkt met de functie om afbeeldingen automatisch te tonen. Uit recent uitgelekte Gmail screenshots blijkt dat de app op termijn mogelijk een nieuw design krijgt dat speels en kleurrijk oogt. De screenshots, waarvan de echtheid niet is bevestigd, laten daarnaast een sortering van e-mails zien op basis van content. Hierbij kun je denken aan berichten die betrekking hebben op sociale media of financiën. Tot slot is er mogelijk een functie op komst om in één keer alle vastgepinde e-mails te tonen met behulp van een schuifje.

new_gmail_screenshots

Download: Gmail (gratis)

Lees meer over Gmail

Lees ook 5 tips en alles wat je moet weten over de Gmail Android-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu