De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google past Gmail op twee kleine, maar belangrijke manieren aan

Erwin Vogelaar
16 september 2017, 19:09
2 min leestijd
Google past Gmail op twee kleine, maar belangrijke manieren aan

Vanaf nu gaat e-mails in Gmail archiveren net iets anders. Ook heb je vanaf nu toegang tot je Google Account via de Gmail-app.

Lees verder na de advertentie.

In Gmail archiveren en Google Account

Hoewel Inbox Googles meer experimentele e-mail-app is, zweren nog steeds veel mensen bij de Gmail-app. Deze fijne app biedt namelijk alles wat je nodig hebt voor een prettige en overzichtelijke e-mail-ervaring als je een Gmail-adres hebt. Google rolt nu een paar kleine aanpassingen uit. Hoewel klein, zijn ze toch belangrijk.

Archiveren werkt anders

In Gmail archiveer je e-mails door ze naar rechts te swipen. Dat verandert niet. Het komt echter wel eens voor dat je een e-mail per ongeluk uit je inbox verwijdert. Hiervoor is uiteraard de ‘ongedaan maken’ knop voor in het leven geroepen. Voorheen stond deze knop direct in het groene veld dat verscheen bij het archiveren van een e-mail. Dat is nu niet meer het geval.

gmail archiveren

De e-mail verdwijnt namelijk direct, waardoor er niet tijdelijk een groen vlak blijft staan. De knop om het archiveren ongedaan te maken verschijnt voortaan onderin het scherm. Dit past bij de overige apps van Google, zodat je in alle apps direct weet waar je acties ongedaan kunt maken.

Google Account

De tweede verbetering in de app is dat je via de instellingen een shortcut vindt naar de informatie van je Google Account. Tik je hier op, dan laadt er een webpagina waar je jouw profiel updatet. Denk aan je wachtwoord en privacy-functies.

Hoewel deze twee veranderingen niet groot zijn, is het toch handig om te weten. Gmail is op deze manier namelijk weer iets sneller en completer.

Gmail downloaden

De nieuwste versie van Gmail download je in de Play Store via onderstaande link. Deze updates lijken echter via de server uit te rollen. Hierdoor kan het nog even duren tot je de veranderingen zelf in de app ziet.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu