De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Donkere modus voor Gmail-app rolt uit

Rens Blom
24 september 2019, 20:11
2 min leestijd
Donkere modus voor Gmail-app rolt uit

In lijn met Android 10 en andere Google-apps heeft ook Gmail nu een donkere modus. Dat is fijn, want misschien vind je Gmail wel té wit. De donkere modus rolt vanaf nu uit.

Lees verder na de advertentie.

De dark mode van Gmail

De Gmail-app is gebruiksvriendelijk en zit bomvol features, maar niet iedereen is fan van het witte ontwerp. Zeker ‘s avonds kan de app wat fel zijn aan je ogen. Gelukkig kun je binnenkort kiezen tussen een lichte en nieuwe donkere modus. Die verandert veel onderdelen in de app van wit naar donkergrijs tot zwart. Van je inbox en het hamburgermenu met mailfilters tot de schermen waar je mails ziet en schrijft; alles oogt donker met witte en rode accenten.

Gmail dark mode

Check de donkere modus

De zogenaamde dark mode is vanaf nu voor alle Gmail-gebruikers beschikbaar. Het is niet mogelijk om de feature handmatig te activeren, want Google rolt ‘m uit via een server-update. Dit betekent dat je moet wachten totdat jouw toestel aan de beurt is.

Heb je de update ontvangen? Ga dan via het hamburgermenu in de app naar de algemene instellingen. Als je vervolgens bovenaan de instelling Thema staat, klik je erop om te wisselen tussen het lichte en donkere thema. Met de derde optie volgt Gmail het kleurenthema van je toestel.

Dark mode in Google-apps en Android 10

Gmail is niet de eerste Google-app die een donkere modus krijgt. Onder andere YouTube, Google Maps, Google Keep (zie afbeelding hierboven) en Agenda hebben al een dark mode. Lees meer over welke apps een donkere modus hebben en hoe je die activeert. Een dark mode kan prettiger ogen, zeker ‘s avonds. Op een smartphone of tablet met oled-scherm is een donker app-thema bovendien energiezuiniger dan een witte, wat de accuduur van je toestel iets verlengt.

Het fijnere aanzicht en langere accuduur op oled-apparaten zijn twee redenen waarom Google een donkere modus in Android 10 heeft ingebouwd. Die verandert het hele systeem van wit naar donkergrijs. Ook introduceren steeds meer app-ontwikkelaars een dark mode. Onder andere Twitter, 1Password en Reddit hebben er een.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Bronnen afbeeldingen: 9to5google, Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu