De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gmail krijgt ondersteuning voor Microsoft Exchange-accounts

Jarno Stinissen
26 april 2016, 10:25
1 min leestijd
Gmail krijgt ondersteuning voor Microsoft Exchange-accounts

Door een update van Gmail ondersteunt de app  nu ook Microsoft Exchange-accounts op alle Android-apparaten. Tot nu toe was het toevoegen  van een Exchange-account aan  Gmail alleen mogelijk op Nexus-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Gmail Exchange

gmail exchange

Microsoft Exchange begon als interne maildienst voor Microsoft-medewerkers, maar is door de grote populariteit enkele jaren geleden beschikbaar gemaakt voor iedereen. De e-maildienst heeft qua prioriteit echter plaats moeten maken voor het inmiddels grotere Microsoft Outlook.

Microsoft Exchange is vooral in het bedrijfsleven populair voor  het e-mailen van klanten, contact onderhouden en de optie om kalenders te synchroniseren. Door de Gmail-ondersteuning kunnen deze mensen nu ook op hun Android-toestel alle Exchange-werkzaamheden uitvoeren, zonder dat daar een aparte app voor  benodigd is. Naast Exchange- ondersteunt Gmail ook Outlook-, Yahoo Mail- en IMAP/POP-accounts.

Gmail steeds gebruiksvriendelijker

De ondersteuning  voor Microsoft Exchange maakt Gmail steeds  gebruiksvriendelijker voor mensen die bij een alternatieve maildienst aangemeld zijn. Onlangs heeft Google ‘Gmailify‘ gelanceerd, waardoor je met een alternatieve maildienst alle functies krijgt die Gmail-gebruikers  ook hebben. Zo kun je onder andere je inbox organiseren in categorieën, krijg je betere notificaties, sterkere spambescherming en Google Now-kaarten gebaseerd op je e-mails.

Gmailify: The best of Gmail, without an @gmail address

Gmail downloaden

De nieuwe Gmail-update wordt langzaam uitgerold. Wil je nu al gebruikmaken van de Exchange-ondersteuning, dan  kun je via deze link het apk-bestand downloaden. Dit bestand vervangt dan je huidige versie van Gmail. In onze tip leggen we uit hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu