De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gmail-app voegt Google Drive-bestanden toe als bijlages

Redactie
17 december 2014, 12:41
1 min leestijd
Gmail-app voegt Google Drive-bestanden toe als bijlages

Gmail heeft recentelijk niet alleen een grote make-over gekregen, de manier waarop Google Drive-bestanden worden toegevoegd is ook eindelijk op de schop gegaan.

Lees verder na de advertentie.

Het is al langer mogelijk om een Google Drive-bestand aan een e-mail toe te voegen. Deze werden dan als links getoond, waar de ontvanger op kon drukken om het bestand in Google Drive te openen. Helaas heb je hier wel per se ook een Gmail-account voor nodig, waardoor de optie niet geschikt was voor alle anderen met een ander e-mailaccount.

Je kunt mensen met een niet-Gmail-adres wel toegang geven tot jouw bestand, maar ze hebben bijvoorbeeld niet de optie om het bestand in hun Google Drive-bibliotheek te importeren. Met de laatste update voor de Gmail-app is daar verandering in gekomen.

Gmail Google Drive-bestanden als bijlagen

De Gmail Google Drive-bijlages worden voortaan als ‘echte bijlages’ getoond. Dit betekent dat de ontvanger op het bestand kan drukken om ‘m direct te openen. Eigenlijk worden de bestanden van Google Drive van de clouddienst gehaald en écht in een e-mail gestopt. Zo kan de ontvanger altijd jouw foto of document openen, ongeacht of hij of zij een Gmail-adres heeft.

Deze functie was al langer beschikbaar op het web, maar is nu ook aan de Gmail-app toegevoegd. Het limiet voor het versturen van bijlages blijft 25MB.

Download

Gmail wordt door Google geüpdatet, maar het uitrollen van de update naar alle Android-toestellen kan soms wel eek week duren. Het kan daarom zijn dat je even geduldig moet wachten op de update.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Laatste Gmail-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu