Gmail krijgt betere synchronisatie-opties en labelnotificaties

Redactie
29 juli 2011, 12:12
1 min leestijd
Gmail krijgt betere synchronisatie-opties en labelnotificaties
Gmail krijgt betere synchronisatie-opties en labelnotificaties

Bij de nieuwe versie van Gmail voor Android kun je nu zelf aangeven welke folders en labels gesynchroniseerd moeten worden met je telefoon. Dit moet onder meer dataverbruik verminderen en batterijduur besparen. Voor de labels die je kiest om te laten synchroniseren kun je aparte notificaties ontvangen. Zo kun je onder meer ringtones instellen voor labels, of de telefoon laten vibreren als je een nieuw bericht binnenkrijgt.

Een van de wat kleinere wijzigingen in Gmail 2.3.5 voor Android is dat je nu kunt instellen dat bij een mailtje afbeeldingen automatisch moeten worden weergegeven, in plaats van dat je steeds handmatig de bijbehorende afbeeldingen apart moet binnenhalen. Je kunt nu aangeven dat bij een bepaalde afzender Gmail dit altijd doet, vergelijkbaar zoals het werkt met Gmail op de desktop.

Lees verder na de advertentie.

Aan het instellingenmenu is nu een extra optie toegevoegd: berichtacties. Je kunt aangeven of je deze berichtacties altijd wil laten weergeven, alleen in portretmodus of juist helemaal niet. Naast verbeterde TalkBack-ondersteuning voor toegankelijkheid heeft Google de bekende snelheidsverbeteringen toegevoegd aan haar mailapplicatie.

Hoewel Gmail op de meeste Android-telefoons is voorgeïnstalleerd, kun je deze ook los binnenhalen in de Android Market. Voor deze nieuwe versie van Gmail is wel minimaal Android 2.2 Froyo nodig.

Downloaden via Android Market: Gmail (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu