De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gmail zonder wachtwoord: Google gaat nfc-tokens voor inloggen gebruiken

Redactie
16 september 2013, 16:16
1 min leestijd
Gmail zonder wachtwoord: Google gaat nfc-tokens voor inloggen gebruiken
YubiKey-NEO-smartphone-token-password-google-645x430

Gmail zonder wachtwoord gebruiken wordt binnenkort mogelijk door nieuwe nfc-tokens van Google. De internetgigant werkt al een geruime tijd aan nieuwe manieren om bij zijn diensten in te loggen en nfc-tokens zijn één van de eerste grote ontwikkelingen die binnenkort voor iedereen beschikbaar wordt.

De zogeheten Google-tokens zijn eigenlijk kleine apparaten in de vorm van een platte usb-stick die, eenmaal aangesloten via bijvoorbeeld usb, je direct in laten loggen bij de Google-diensten. Omdat de tokens voortaan ook nfc ondersteunen, wordt het voor Google ook mogelijk om de tokens in combinatie met smartphones, of tablets te gebruiken. Onder andere Googles Nexus 4 en Samsungs Galaxy S4 maken gebruik van nfc, en vele andere toestellen ook.

Lees verder na de advertentie.

YubiKey

black_single

Google gebruikt naar verluidt de nfc-tokens van YubiKey, een startup uit Sillicon Valley (het walhalla voor nerds met slimme ideeën), waarmee je bijvoorbeeld bij Gmail kunt inloggen. Het enige dat je hoeft te doen, is de nfc-token tegen de achterkant van je toestel houden. Eenzelfde authenticatievorm kan ook worden gebruikt voor bankzaken, app-aankopen of zelfs het inloggen bij Facebook. Volgens Google werkt een dergelijke inlog-technologie heel goed samen met het dagelijks doen en laten van vele mensen.

En wat gebeurt er al je token wordt gestolen of als ‘ie kwijt is? Dan kun je ‘m direct blokkeren via een app, website of per telefoon.

Wanneer beschikbaar?

De nfc-tokens van Google worden volgens de geruchten volgens jaar op de markt gebracht. Een huidige YubiKey wordt voor 50 dollar verkocht. Google zal hoogstwaarschijnlijk een betere deal kunnen krijgen.

Via: The Wall Street Journal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu