Gmail laat je mails inplannen: zo werkt het
Wouter Nijsen

Gmail

Gratis

Onze score

8

Een Gmail-bericht inplannen dat pas een maand later wordt verstuurd? Of heb je een mail die pas over vijftig jaar zijn bestemming mag bereiken? Deze functie wordt vanaf nu toegevoegd aan de Gmail-app voor Android.

Gmail mail inplannen: nieuwe functie onderweg

Volgens Google kunnen gebruikers zelf kiezen wanneer hun bericht de deur uit gaat. Kies je voor uitgestelde verzending, dan kun je zelf aangeven wanneer het mailtje precies de deur uit moet gaan. De Gmail-app geeft je enkele snelle opties voor morgenochtend, morgenmiddag of een andere dag. Je kan echter ook zelf een datum en tijdsstip uitkiezen. In theorie kun je dus berichten inplannen die pas in 2069 bij hun ontvanger arriveren.

gmail mail inplannen

Zodra een bericht ingepland staat, kun je op elk moment de gekozen datum aanpassen. Besluit je een mail voor volgende maand alsnog de volgende dag te versturen, dan kan dat dus gewoon. Besluit je de ingeplande datum volledig te annuleren, dan wordt de mail weer als concept opgeslagen. De functie werd eerder al gevonden in de broncode van de Gmail-app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Niet direct beschikbaar

Let op: de functie is op dit moment nog niet beschikbaar. Google kiest er waarschijnlijk voor om de inplan-optie gefaseerd beschikbaar te maken, waardoor het nog eventjes kan duren voordat iedereen er mee aan de slag kan.

Gmail staat standaard op vrijwel alle Android-smartphones, maar via onderstaande link naar de Play Store controleer je of je over de nieuwste versie beschikt. Zodra Google de ondersteuning voor uitgestelde mails voor de meeste mensen beschikbaar heeft gemaakt, lees je het op Android Planet (gebruik ook onze app of nieuwsbrief). Vorige maand kwam Google met een volledig nieuw Gmail-design, dat inmiddels voor iedereen beschikbaar is.

Download de nieuwste versie van Gmail (gratis)

Lees meer over Gmail

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.