De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gmail laat je nu eindelijk verzonden e-mails ongedaan maken

Wouter Nijsen
21 augustus 2018, 9:30
1 min leestijd
Gmail laat je nu eindelijk verzonden e-mails ongedaan maken

De Gmail-app voor Android heeft er een handige feature bijgekregen. Het is voortaan mogelijk om mailtjes terug te trekken, kort nadat je op ‘verzenden’ hebt gedrukt. De update wordt geleidelijk naar iedereen uitgerold.

Gmail mails ongedaan maken: zo werkt het

Het terugroepen van nog niet verzonden mailtjes kon al langer met Googles andere mail-app, Inbox. Nu is de feature ook eindelijk beschikbaar in de Gmail-app, die wereldwijd door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt. De feature zit in versie 8.7 van de applicatie, en verschijnt geleidelijk voor iedereen. Android Police schrijft dat het kan helpen om de app geforceerd te sluiten, weer op te starten, en daarna te checken of de optie er is.

gmail mails terugtrekken

Het werkt simpel: heb je een e-mail geschreven en verzonden, dan verschijnt in een balk onderin kort de melding ‘ongedaan maken’. Tik je hierop, dan wordt het bericht teruggetrokken en kun je eventuele fouten aanpassen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een tikfoutje hebt gemaakt, je iets belangrijks bent vergeten te vermelden, of de verkeerde ontvanger hebt gekozen. Zorg wel dat je snel op de balk tikt, andere wordt het mailtje alsnog verstuurd. Je hebt maar een paar seconden om het berichtje alsnog terug te roepen.

Als gezegd zit de feature verwerkt in versie 8.7 van de Gmail Android-app. Hoewel het eventjes kan duren voordat de optie ook bij jou werkt, is het sowieso handig om te controleren of je de nieuwste versie hebt geïnstalleerd op je Android-toestel. Ga hiervoor via onderstaande link naar de Play Store, of download handmatig het apk-bestand van Gmail-versie 8.7.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu