Nieuw Gmail-design nu voor iedereen beschikbaar: dit zijn de veranderingen

Gmail

Gratis

Onze score

8

Het nieuwe Gmail-design is vanaf vandaag voor iedereen in de Play Store te vinden. De app wordt een stuk opgeruimder en krijgt gelijk enkele nieuwe functies.

Gmail Material-update: dit is er nieuw

Google is bezig om al haar apps te voorzien van een minimalistisch ontwerp, dat ook wel ‘Material Theme’ wordt genoemd. Nadat eerder al de Google Assistent, Rekenmachine en Maps een nieuw likje verf kregen, is nu Gmail aan de beurt. De update voor de e-mail-app rolt per direct uit en dit zijn de veranderingen.

Gmail Material design

In grote lijnen blijft Gmail eruitzien zoals je gewend bent. De meest opmerkelijke verandering is dat de balk aan de bovenkant voortaan niet rood is, maar doorzichtig. Daarnaast is het lettertype veranderd en vind je meer ruimte tussen de e-mails. Hierdoor oogt de app wat rustiger en meer in lijn met de huisstijl van Google.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Van account wisselen doe je voortaan door op de foto rechtsboven te drukken. Er wijzigt verder niets aan de indeling van het menu aan de linkerkant. Je kunt nog steeds op e-mails filteren, verwijderde berichten omhoog halen en de spam map openen.

Gmail personaliseren

Daarnaast kun je Gmail meer naar eigen hand zetten door de indeling aan te passen. Je kunt voortaan kiezen uit drie weergaven: standaard, comfortabel en compact. Wanneer je voor comfortabel kiest wordt de witruimte tussen berichten groter, waardoor er minder e-mails op je scherm passen maar het wel rustiger oogt.

Bij een compacte weergave kruipt alles juist meer naar elkaar toe, waardoor je meer overzicht krijgt. Ook kun je voortaan direct op bijlagen in e-mails tikken. Wanneer je bijvoorbeeld een document wil printen hoef je dus niet eerst het bericht te openen. Nadat Google eind januari een geleidelijke uitrol begon, is de nieuwe Gmail-update nu voor iedereen beschikbaar. Je kunt de update direct downloaden uit de Play Store via onderstaande link.

→ Download Gmail in de Play Store (gratis)

Volg het laatste nieuws over Gmail

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.