De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Maak je Gmail-notificaties slimmer met de AutoNotification-app

Thomas Haenen
22 december 2017, 12:37
2 min leestijd
Maak je Gmail-notificaties slimmer met de AutoNotification-app

Mails verwijderen zonder de Gmail-app te openen? Of wil je je berichten liever direct beantwoorden? Met de AutoNotifications-app kun je je Gmail-notificaties aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

Gmail-notificaties aanpassen doe je zo

Hoe goed je ook je best doet om je inbox opgeruimd te houden, er stromen de hele dag nieuwe berichten binnen. Natuurlijk kun je er voor kiezen om al die Gmail-notificaties weg te swipen en ze te negeren, maar met AutoNotifications wordt het een stuk makkelijker om de boel georganiseerd te houden.

Standaard staat onder elke Gmail-notificatie slechts een tweetal opties: ‘Archiveren’ en ‘Beantwoorden’. Wil je een mail liever direct verwijderen, of als gelezen markeren, dan moet je de app eerst openen. Met AutoNotifications kun je de knoppen die onder de notificaties staan daarom geheel aanpassen. Je hebt in totaal de keuze uit veertien opties, waarvan er maximaal vijf onder een notificatie getoond kunnen worden. Naast de voorgaande opties kun je bijvoorbeeld ook een mail uitstellen tot later, of deze als spam markeren.

Andere features van AutoNotification

AutoNotification is niet door Google zelf ontwikkeld, maar door een externe ontwikkelaar. Met de app kun je niet alleen binnenkomende Gmail-berichten aanpassen, maar ook andere notificaties wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven welke apps je onder geen geval notificaties mogen sturen. Ook kun je van app tot app aanpassen hoe hard je toestel trilt, en of ze wel of niet notificaties met geluid mogen sturen.

Hoewel AutoNotifications gratis te downloaden is, is de volledige versie slechts zeven dagen beschikbaar. Daarna betaal je eenmalig 99 cent om alle features te krijgen, waaronder de Gmail-features. Betaal je niet, dan kun je slechts kleine aanpassingen maken aan de binnenkomende berichten. De app is via onderstaande link te vinden in de Play Store, en werkt op elke smartphone met Android 4.0 of nieuwer.

Download AutoNotification in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu